Chimamanda Ngozi Adichie: Americanah

Danai Gurirának is fontos a történetForrás: Fox

Az HBO Maxra készül a tévés verzió 2013 egyik fontos könyvéből, amely több rangos díjat kapott, és abban az évben a New York Times Book Review tízes toplistájára is felkerült. A hőse egy nigériai nő, aki az Egyesült Államokba jár egyetemre, miközben középiskolai szerelme egy angliai kitérő után visszatér az afrikai országba, ahol polgárháború utáni állapotok uralkodnak. A sorozatváltozatot Lupita Nyong'o készíti, a producerek között a The Walking Dead Michonne-ja, Danai Gurira is ott van.

Madeline Miller: Kirké

A magyar kiadás borítójaForrás: General Press

Az Akhilleusz dala szerzőjének újabb regénye, amely szintén a görög mitológiából merít – nem meglepő módon Kirké történetét meséli el –, és az HBO Maxon jön belőle még idén egy sorozat. A napisten, Héliosz lánya a képernyőn is találkozni fog tehát Odüsszeusszal, Daidalosszal vagy épp a Minótaurosszal, a forgatókönyvet ezúttal egy házaspár, a Jurassic World-öt is jegyző Rick Jaffa és Amanda Silver írja.

Robert Jordan: Az idő kereke

A Trónok harca rajongói is várhatják a sorozatváltozatotForrás: HBO

Vaskos olvasmányról van szó, hisz a fantasy tizennégy könyvből áll – de talán érdemes belevágni, az Amazonra készülő sorozat (The Wheel of Time) akár a Trónok harca rajongóinak is megfelelő pótlék lehet. Az európai és ázsiai mitológiából, valamint a különféle vallásokból bőven merítő történet szerint a címbeli időkereket a világ teremtője hozta létre, hogy azon pörgesse ki minden élőlény életét – ez azonban nem tetszik a gonosznak.

Joe Hill: Locke & Key

Kicsit kilóg az összeállításból, mivel képregénysorozat, a tévés verziót azonban nagy várakozás előzi meg – főleg, hogy már vagy nyolc éve is volt róla szó –, így ezt is nyugodt szívvel ajánljuk. Az eredeti történetet Joe Hill jegyzi; a középpontban a három Locke testvér áll, akik apjuk halála után különös jelenségeket tapasztalnak a család régi házában, ráadásul találnak pár kulcsot is, amelyekkel utazgatni tudnak a térben és az időben.