10 lezárt sorozat, amelynek várjuk a folytatását

Dexter
Vágólapra másolva!
A filmek két óra alatt elmesélnek egy sztorit, és amire megszeretjük a szereplőket, el is válunk tőlük, soha nem tudjuk meg, mi lesz velük később. A sorozat ebből a szempontból hálásabb műfaj, hetekig, hónapokig, évekig követhetjük a karakterek sorsát. Az alábbi tíz szériának nagy rajongói tábora volt, de már aligha támadnak fel. Persze attól még álmodozni szabad!
Vágólapra másolva!

Dexter

Nem nagyon volt a sorozattörténelemnek még egy olyan befejezése, amely akkora felháborodást váltott volna ki, mint a Dexteré – talán csak az Így jártam anyátokkal fináléja után lett akkora mérgelődés. Mint a készítők elmondták, a stúdió, a megrendelő kifejezett kérésére alakult így a vége, csak azért hagyták életben a sorozatgyilkos, szociopata főhőst, hogy egyszer folytatni lehessen a (véres) kalandjait. Ki tudja, mit hoz a jövő, amúgy is nagy reboot- és remake-láz van: a 10-es listánkon talán a Dexter feltámadásának van a legnagyobb valószínűsége.

Kés/alatt

Kés/alatt

Csodálatos bizarr, néha kegyetlen és felkavaró sorozat volt, a plasztikai sebészek hétköznapjairól, szerelmi és szexuális életéről. Minden szereplő életben van, jöhetne még egy évad arról, merre kanyarodott Dr. Christian Troy, Dr. Sean McNamara és Julia McNamara élete. Tíz éve lett vége, 2003 és 2010 között futott, de nem röppent még fel a hír arról, hogy folytatnák.

Róma

HBO

Mindenkinek, aki szereti az ókort, és látta az elkészült két évadot, hiányzik Lucius Vorenus és Titus Pullo. Korának messze legdrágább sorozata volt az HBO-BBC-féle Róma, amelyet viszont nem néztek elegen, ahhoz képest, mennyi pénzt öltek belé (ma a streaming cégek korában már egészen más lenne a helyzet). 2006 júliusában jelentették be, hogy a tervezett öt évadból csak kettő lett, vége, nem lesz több. Az akkori HBO-s nyilatkozók még egy tőrt is beleszúrtak képletesen a rajongók szívébe azzal, hogy elárulták, hogy a harmadik és negyedik évad Róma mellett Egyiptomban játszódott volna, az ötödik pedig Palesztinában, mi több, Jézus lett volna a főszereplő.

Trónok harca

HBO

Nem ezt az összecsapott, sietve összedobott befejezést érdemelte a kultikussá lett fantasy, ebben gyakorlatilag mindenki egyetért. Hét évadon keresztül komótosan építették fel a sztorit, hogy aztán fürgén letudják a végét, a nyolcadikat? George R. R. Martin író – aki tényleg kijöhetne már egy újabb kötettel – is zsörtölődött egy sort, szerinte még volt 4-5 évadnyi a sztoriban. Nem tartjuk azonban teljesen elképzelhetetlennek, hogy pár év múlva hozzányúlnak a brandhez, és megtudjuk, hová hajózott Arya, mi lett Sansa királynő sorsa Északon, és mire ment Bran a nagy birodalommal.

Maffiózók

Feltámasztása, folytatása teljesen kizárható, mégpedig a főszereplő halála miatt. A nagyszerű James Gandolfini 2013-ban hunyt el, egy római nyaralás során, szívinfarktusban. Nyilván sokakat érdekelne a tévésorozatok közt új utat mutató nagy klasszikus folytatása, de Tony Soparno nélkül azért nem lenne az igazi. Ez a széria is egy igen sokat vitatott befejezést produkált, amit aztán hosszan boncolgattak a nézők. Úgy lett vége, hogy egy étteremben vacsorázik a család, várják Meadow-t, aki a parkolással szöszmötöl. Nyílik az ajtó, és... sötét lesz, fekete a képernyő, vége. Sokan úgy értelmezték, hogy nyilván belépett a maffiafőnök egy ellensége, és lelőtte Tonyt, ahogy A keresztapában is volt ilyen kivégzés. Vagy csak Meadow lépett be, Tony meg ivott egy korty bort, és vidáman telt az este? Soha nem tudjuk meg.

Jóbarátok

Forrás: IMDb

Sokszor röppent fel a hír, hogy összeállnának, hogy mindenki benne lenne, ha tisztességes gázsit kapnának, ha megfelelő színvonalú a forgatókönyv. A készítők szerint azonban a Jóbarátok a huszonévesekről szólt, akik felnőtt életük elején vannak, és akiknek a barátok jelentik a családot (és együtt élnek). Szerintük óhatatlanul nagy csalódás lenne egy szétesett, alkoholista Chandler, egy prosztata-problémákkal küzdő Ross, egy botoxra járó Rachel, egy öreg sármőr, mint Joey. Néha jobb is békén hagyni a klasszikusokat.

Így jártam anyátokkal

Forrás: FOX

Mint említettük, a Dexter mellett az utóbbi 10-20 évben ennek a sorozatnak volt a legfelháborítóbb lezárása. Többévnyi kiváló, kedves komédiát – valami egészen különös, érthetetlen okból – úgy gondoltak lezárni a készítők, hogy megölték azt a nőt, akire végig várt Ted. Elképesztően bosszantó volt, hogy egy minőségi komédiasorozatot, amely sokak szerint felülmúlta a Jóbarátokat is, ilyen ostobán zártak le. Állítólag a DVD-re már opcionális befejezés is felkerült, ahol nem hal meg Tracy... de addigra már úgyis elvitte a fene az egészet.

Kaliforgia

Forrás: HBO

2007 és 2014 között futott, David Duchovnynak pedig sokkal jobban állt a nőcsábász, piás, drogos, hazudozó, léha, hedonista, gyerekét sután nevelő, néha rehabra bekerülő karakter, mint Mulder az X-aktákban. Hank Moody majdnem olyan volt, mint amilyennek elképzeljük magát a színészt, egyszerűen kiváló volt a szerepben. A folytatást akkor is megnéznénk, ha az utolsó, hetedik évadra már láthatóan elfogyott a muníció, kifogytak az ötletekből, és sikerült a szerencsétlen Levon formájában bevonni a vérszegénnyé lett történetbe a tévétörténelem egyik legellenszenvesebb figuráját.

Csillagközi romboló

A legutóbbi Battlestar Galactica 2004 és 2009 között futott, és nem véletlenül áll 8,7 ponton az IMDb-n. Kidolgozott karakterek, meglepő fordulatok, igényes kivitelezés jellemezte. Az utolsó rész óta eltelt 11 év, de nem sok sci-fi sorozat tudott felzárkózni erre a szintre.

Hegylakó

A kilencvenes évek, a VHS-korszak egyik klasszikusa, 1992 és 1999 között ment, több magyar tévé ismételgette. Egy folytatást akkor is megnéznénk belőle, ha kissé túl lett húzva, 119 rész készült belőle. Adrian Paul nem nagyon öregszik (lehet, hogy tényleg halhatatlan?), ő simán még forgathatná a kardot huzatos sikátorokban, elhagyott mélygarázsokban és szélfútta hegycsúcsokon. Sajnos már hiányozna a jó Duncan MacLeod mellől régi haverja, tanítványa, Richie Ryan, ugyanis az őt alakító Stan Kirsch 2020 januárjában meghalt. Jim Byrnes (Joe Dawson), Peter Wingfield (Adam Pierson), Alexandra Vandernoot (Tessa Noel) és Elizabeth Gracen (Amanda Darieux) még életben van, minden bizonnyal visszatérnének pár epizód erejéig.