Rekordot döntött egy új sorozat, de volt egy kis trükk

The Witcher
Vágólapra másolva!
A The Witcher első évadja nézettségi rekordot döntött a Netflixen, igaz, ehhez kellett az is, hogy a tartalomszolgáltató változtasson a saját elemzési módszerén.
Vágólapra másolva!

A Netflix közölte a 2019 utolsó negyedévében elért eredményeit, ezek szerint a The Witcher, vagyis a Vaják lett a legnézettebb a saját gyártású sorozatai közül, ha csak az első évadok nézettségét vesszük figyelembe.

The Witcher Netflix

A fantasysorozat első szezonjára a premiertől számított négy héten belül 76 millió háztartásban voltak kíváncsiak, ez azonban aligha vethető össze a korábbi netflixes produkciók nézettségével, hiszen a tartalomszolgáltató ezúttal teljesen más módszertant használt a nézettség megállapítására.

Amíg korábban csak azokat az előfizetőket számolták a nézők közé, akik egy sorozatepizódnak legalább a 70 százalékát (vagy egy film esetében a teljes játékidő 70 százalékát) látták, addig ehhez most már elég csupán 2 percnyi streamelés – a Netflix szerint ugyanis ennyi idő már azt feltételezi, hogy a felhasználó nem véletlenül kattintott az adott tartalomra.

Six Underground - Hatan az alvilágból Forrás: Netflix

A Stranger Things harmadik évadja még az előző számítási módszer alapján hozott 64 millió nézőt, de a játékfilmek között most is akadt olyan, amely a The Witcher-nél jobban teljesített: a Six Underground – Hatan az alvilágból világszerte 83 millió nézőt érdekelt az első négy hétben.