Milliárdokért adják-veszik a luxusvillákat a sztárok

Vágólapra másolva!
Tavaly is sok filmsztár, ismert zenész, tévés mozgolódott az ingatlanpiacon. Volt olyan villa, amely majdnem 10 milliárd forintért cserélt gazdát, de Bruce Willis álomnyaralója is igen tetszetős. 
Vágólapra másolva!

2019-ben a már elvált Ben Affleck és Jennifer Garner például Adam Levine-nek adott el egy házat (helyszín: Pacific Palisades, Kalifornia), Jeff Bridges ingatlanja pedig Oprah Winfrey birtokába került. Előbbi volt a jelentősebb tétel, 32 millió dollárért cserélt gazdát, ez 9,5 milliárd forint. Ehhez képest a tévés műsorvezető-producer csak 6 millió 850 ezer dollárt fizetett Jeff Bridgesnek, ez potom 2 milliárd forint, igazán semmiség a kaliforniai Montecitóban található, medencés házért (a színész épp ennyiért vette hat évvel ezelőtt). Képen alább:

A Turks- és Caicos-szigetek Kuba mellett található, Nagy-Britannia tengerentúli területe. 30 nagyobb korallszigetből és számtalan apró szirtből áll. Itt volt Bruce Willis ingatlanja, valóságos saját lakóparkja, amely főépületében öt háló, két melléképületében 3-3 hálószoba ad szállást a látogatóknak. A területen van még természetesen medence, játszótér, és saját tengerpart is tartozik hozzá.

A Magyarországon is kedvelt színész 33 millióért dobta piacra tavaly az épületegyüttest, végül 27 millió dollárért kelt el. Még azzal együtt is, hogy lealkudtak hatmilliót, a szigetek történetének második legdrágább magáningatlan adásvétele volt. Íme egy kép róla:

Christie Brinkley modell villája Long Islanden volt, 20 millió dollárt kért érte, de pár évig ennyiért nem kelt el. A Realtor.com szerint 2019-ben végül lett gazdája 17,5 millió dollárért. A kikötő mellett lévő épülethez járt egy nagy, saját terasz, illetve öt hálószoba, volt tehát hová elszállásolni a vendégeket.

Bel-Air előkelő lakónegyed a Santa Monica-hegység zöldellő dombságai tövében. Serena Williams teniszező 2006-ban itt vette meg házát 6,62 millió dollárért, de 8,1-ért sikerült túladnia rajta 2019-ben. Hat hálószoba, kültéri medence tartozik az ingatlanhoz.

Shonda Rhimeshoz olyan tévéműsorok köthetők íróként vagy producerként, mint a Doktor Addison, a Botrány, a Grace klinika, a 19-es körzet, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? vagy A nagy fogás. A tévéiparban szerzett vagyonából a Hancock Parkban található villáért 2010-ben 5,6 millió dollárt fizetett. Nyilván költött is rá, de később már 10 millióért próbálta eladni, nem sok sikerrel. Végül 7,2 millió dollárt kapott az 1920-as években épült medencés házért.

A fenti képen Elon Musk egyik szerény, Los Angeles-i háza látható, amely tavaly februárban jelent meg az ingatlanpiacon. 4,5 millió dollárt szeretett volna érte a milliárdos, de 3,9-ért kelt csak el, talán nem bánkódott nagyon. Több ingatlanja közül ez csak egy kisebb volt, négy hálóval, három fürdőszobával, padlótól a plafonig érő ablakokkal. Különlegességét háromszögalakja adja, és az, hogy sósvizes medencével bír.

A 50 Centként ismert rapper Connecticutban lévő kúriája 12 éve van a piacon, nem kapkodtak érte, enyhén szólva túlárazta: 18,5 milliót akart érte. Aki türelmes volt, egy 84%-os akcióval juthatott hozzá, alig 2,9 millió dollárért cserélt gazdát a ház, amelyben vígan el lehetett tölteni heteket, távol a külvilágtól, hiszen van hozzá két medence, két kosárlabdapálya, pár játékszoba, hangrögzítésre alkalmas stúdió, sőt, egy bárral kiegészült nightklub is.