Még tart a nyomozás Gáspár Győzőék autóbalesete ügyében

Gáspár Győző
Vágólapra másolva!
Akár pénzbüntetéssel is megúszhatja az a sofőr, aki tavaly novemberben belecsapódott Gáspár Győzőék autójába.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, a vétkes autós valószínűleg rossz helyen hajtott fel a 21-es főútra, szembement a forgalommal és frontálisan ütközött a Romantic frontemberének kocsijába, amelyben rajta kívül a felesége és kisebb lányuk utazott.

A kocsit még mindig nem tudjuk használni, nem tudom, mikor lesz kész. Az az egy viszont biztos, hogy sosem felejtem el azt a szörnyű éjszakát" - mondta Gáspár Győző.

TV2

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése ügyében folytat eljárást - közölte a Blikkel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Blikk megkeresett egy az ügytől független ügyvédet, milyen büntetésre számíthat a vétkes sofőr. "Az ügy a nyomozati szakban, azaz jelenleg komolyabb szabálysértésnek számít, mint mondjuk egy KRESZ-szabály megsértése. Amennyiben ez alapján zárul le az ügy,

jellemzően pénzbüntetésre számíthat a baleset okozója, amely pár tízezer forinttól százezres nagyságrendű is lehet.

A bíróság ezt a jövedelemhez és egyéb tényezőkhöz mérten szabja ki" - mondta dr. Kozma Péter, hozzátéve, elképzelhető a jogosítvány bevonása is. "Amennyiben nem megállapítható a szándékosság, akkor nem bűncselekményként vizsgálják az ügyet, így a vétkes sofőr nem kötelezhető az anyagi kár megtérítésére."

"Nem értjük, miért csak két hónappal a baleset után hívtak be kihallgatni minket Beával. (...) Szeretném, hogy a másik sofőr elmondja végre, miért hajtott bele az autónkba. Látni akarom, hogy megbánta-e a történteket vagy sem. Úgy hallottam, még a jogosítványát sem vették el. Tőlünk sem kért bocsánatot" - tette hozzá Gáspár Győző.