Hatodikként a Muriel érkezett a Kávés című dallal, amelyet az egyik tag barista múltja ihletett. Vincze Lilla a költői szöveget méltatta, szerinte egyik mondata, a "Passzold a presszót!" hamar szállóige lesz, Pély Barna szerint is "nagyon király" volt. Apáti Bence is a szójátékokat dicsérte, 9 pontot adott, ahogy Pély Barna is, Vincze Lilla pedig kiosztotta a műsor első 10-esét - Nagy Feró viszont a korábbiaknál kevesebbet adott, 6 pontot.

MurielForrás: Médiaklikk/Duna TV

A reklámszünet után Nagy Bogi jött, aki tavaly a legjobb négy közé került, idén is Caramellel dolgozott a versenydalán. Az énekesnő ragyogott Rókusfalvy Lili szerint, Pély Barnát is lenyűgözte a produkció, Nagy Feró szerint Bogira még ráférne egy-két szenvedélyes szakítás, és ő lehet a magyar Adele. Apáti Bence is fantasztikus jelenségnek tartotta a lányt, a szöveget viszont kicsit egyszerűnek érezte. Pély Barna és Nagy Feró 9 pontot adott, Vincze Lilla és Apáti Bence eggyel kevesebbet.

Nagy BogiForrás: Médiaklikk/Duna TV

A Zaporozsec egy countrydallal készült, tőlük hallhattuk a Találj rám című számot. Freddie gratulált a hamarosan apává váló énekesnek, majd Vincze Lilla méltatta a zenekart - amelynek a világa igen közel áll hozzá -, népmesei hősökhöz hasonlította a srácokat. Apáti Bence szerint a rock'n'roll életmódba be kell szorítani egy kis gyakorlást is, amivel Nagy Feró is egyetértett. A zenekar 7 pontot kapott Apáti Bencétől és Vincze Lillától, Nagy Ferótól és Pély Barnától viszont csak 5-öt.

ZaporozsecForrás: Facebook/MTVA/A Dal 2020

A páholyban közben a Muriel tagjai nagyon örültek, hogy megkapták a műsor első 10 pontosát, Varga Szabolcs pedig Nagy Bogi kezét szorongatva mondta el, hogy mennyire büszke a lányra - ők ugyanis egy párt alkotnak. 

Pál Dénes állt színpadra a Készen állsz-szal, amelyet a kislánya születése ihletett. Pély Barna bevallotta, hogy az egész harmincas mezőnyből ez az egyik kedvenc dala, Vincze Lillának dallamtapadása is volt, szerinte egy klasszikus sláger lesz a műből. Pély Barna 10 pontot adott, Nagy Feró szerint viszont nem is ugyanabban a műsorban voltak, hisz ő csak 6 pontra értékelte a produkciót - miközben Vincze Lillától 8, Apáti Bencétől 7 pont érkezett.

Pál DénesForrás: Médiaklikk/Duna TV

Jött a tizedik, utolsó produkció, egy tavaly is látott együttes, a Fatal Error következett. A srácok felszántották a színpadot, Nagy Feró teljes eksztázisba került a metáltól, Vincze Lilla szerint is szenzációsak voltak. Pély Barna igazi rock'n'roll életérzést látott, Apáti Bence szerint "kutya nagy buli" volt. Nagy Feró kiabálva ítélte oda a 10-est, Apáti Bence ugyanannyit adott - Vincze Lilla és Pély Barna is csak azért adott 9-et, mert már kiosztották a maguk 10 pontját. A zsűri értékelése alapján a Fatal Error zárta a legtöbb ponttal az estét.

Fatal ErrorForrás: Facebook/MTVA/A Dal 2020

A zsűri pontjai alapján az utolsó helyen a Zaporozsec állt, az ötödik helyen hármas holtverseny alakult ki, a dobogóra a Fatal Error mellé Nagy Bogi és a Muriel került, ők is holtversenyben. Innentől kezdve 10 percen keresztül szavazhattak a nézők, a tőlük legkevesebb pontszámot kapott produkció automatikusan kiesett, függetlenül a zsűri pontjaitól.

Amíg a nézők szavaztak, a zsűri is színpadra lépett, a Beatrice régi dalát, az Azok a boldog szép napok-at adták elő, majd egy-egy részlettel visszaidézték a tíz versenyprodukciót.

A zsűri értékelte az estét, Nagy Feró szerint "életük legjobb zsűrije" jött össze, Apáti Bence is jól érezte magát, hatalmasat bulizott a műsorban. Pély Barna nem számított arra, hogy ilyen jók lesznek a színpadi produkciók, értékes előadókat ismert meg, Vincze Lilla is nagyon büszke volt a tehetségekre.

Szüneteltették a közönségszavazást, a legkevesebb voksot a nézőktől a Talk2night kapta, így ki is esett a versenyből. Ez után a zsűrinek kellett a maradék kilenc előadóból még egyet menesztenie: a "korelnök", Nagy Feró közölte, hogy a Zaporozsecnek kell mennie. 

A nézők újabb öt percig szavazhattak a bent maradt nyolc produkcióra, ezeket a voksokat azonban már pontszámokká alakították át, amit hozzáadtak a zsűri pontjaihoz - így alakult ki a végső sorrend. További két előadó, YA OU és a Muriel számára ért véget a verseny - továbbjutott tehát Varga Szabolcs (6.), a HolyChicks (5.), Nagy Bogi (4.), Pál Dénes (3.), a Horus x Marcus ft. Fekete Bori (2.) és a Fatal Error (1.), őket már biztosan láthatjuk valamelyik elődöntőben.