Megint lecserélik II. Erzsébetet a róla szóló sorozatban

The Crown
Vágólapra másolva!
A The Crown, A Korona öt évad után véget ér.
Vágólapra másolva!

Sokan reménykedtek abban, hogy korunk legigényesebb történelmi sorozata eljut majd a jelenig, és bemutatják, mi vezetett oda, hogy Harry herceg és Meghan Markle részben szakított a brit uralkodóházzal - nekik csalódniuk kell, mert friss hírek szerint a The Crown nem hat, hanem csak öt évad lesz.

A showrunner, Peter Morgan elmondta, hogy eredetileg hat évadban gondolkodott, de most, hogy az ötödiken ügyködik, világos számára, hogy „ez a tökéletes időpont és hely a befejezéshez." Ugyancsak fontos hír a sorozat kedvelőinek, hogy Imelda Staunton lesz II. Erzsébet az utolsó évadban, azaz életének különböző szakaszait három színésznő játszhatta el.

The Crown Forrás: Netflix

A Korona az utóbbi évek egyik legigényesebb és leglátványosabb történelmi sorozata, 2016-ban startolt, három évad ment le belőle. A központi szereplő II. Erzsébet, és mivel egy évad nagyjából egy évtized, a harmadik szezonra lecserélték a komplett szerelőgárdát idősebb színészekre. Claire Foy két évadon át lehetett királynő, tavaly váltotta őt Olivia Colman, nyert is gyorsan egy Golden Globe-díjat a szerepért.

A negyedik évad, amely idén érkezik, még a 80-as években játszódik, Josh O'Connor lesz Károly herceg, Emma Corrin pedig a fiatal Diána, Lady Di. Margaret Thatcher is gyakran feltűnik majd, őt a több sorozatban - többek közt az X-aktákban, Scullyként - látott Gillian Anderson alakítja.