Idén is Ördög Nóra vezeti az Oscar-gála közvetítést

Ördög Nóra
Vágólapra másolva!
2020-ban is a Moziverzum hozza el a hazai rajongóknak a filmszakma egyik legrangosabb eseményét, az Oscar-gálát. Az élő közvetítés háziasszonya a tavalyihoz hasonlóan Ördög Nóra lesz. A nemzetközi díjátadót magyar idő szerint február 9-én, vasárnap éjjel 02:00-tól szurkolhatjuk végig. Ezt megelőzően már 23:55-től a kulisszatitkokról, esélyekről beszélget a műsorvezető a vendégekkel, majd kezdődik a vörösszőnyeges bevonulás is.
Vágólapra másolva!

Már csak néhány nap és kiderül, mely színészeknek és filmes alkotásoknak ítéli oda az Akadémia idén az Oscar szobrokat. Itthon a vörösszőnyeges bevonulással egyidőben indul az élő közvetítés a Moziverzumon, a TV2 Csoport prémium filmcsatornáján. A műsor ideje alatt folyamatosan érkeznek majd a stúdióba Ördög Nórához a vendégek - közölte a TV2 Csoport.

Ördög Nóra Forrás: Ördög Nóra, Instagram

Ott lesz Tóth Barnabás, az Akik maradtak című film rendezője és forgatókönyvírója, akinek alkotása az idei Oscar kapujáig menetelt – bekerült a 10 legjobb nemzetközi film közé. A meghívottak között lesz a film főszereplője Szőke Abigél, és zeneszerzője Pirisi László is. Ördög Nóra a stúdióba várja még többek között – Dobó Kata és Gáspárfalvi Dorka színésznőket, Fenyő Iván színészt, Abodi Dóra és Cakó Kinga divattervezőket és a jelenleg Los Angelesben élő, Kardos Júlia sminkest is. A stúdióban a ceremónia hazai szakértői Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor lesznek. A gála magyar hangjaiként, a tavalyihoz hasonlóan Dudás Viktort és Wodala Márkot hallhatjuk majd.

Ismert filmek jönnek

Az izgalmas estére a Moziverzumon már elkezdődött a ráhangolódás – február 3-tól elindult az Oscar-díjas filmek hete. Többek között olyan mozikból válogathatnak a nézők esténként, mint a Ponyvaregény vagy A bárányok hallgatnak, a misztikus film és sci-fi rajongók pedig a Vadászat a Vörös októberre és az Eredet című alkotásokat is megnézhetik.

A hétvégi kikapcsolódáshoz szombaton érkezik a Top Gun – főszerepben Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer és Anthony Edwards –, és a 2000-ben bemutatott, Ridley Scott rendezte Gladiátor, vasárnap este pedig az Avatar című film kerül képernyőre Sam Worthingtonnal és Zoë Saldanaval.

Ezek mellett, a TV2-n vasárnap délután az Aranyoskám című, szintén Oscar-díjas amerikai vígjátékot láthatják a nézők, többek között Dustin Hoffmannal, Bill Murray-vel és Jessica Lange-gel.

Oscar-gála 2020 – kulisszatitkok, a vörösszőnyeges bevonulás és a díjkiosztó közvetítése élőben február 9-én, vasárnap éjjel 23:55-től Ördög Nórával, a Moziverzumon!