Meghalt Gene Reynolds amerikai színész, író, rendező és producer, aki alkotóként több mint hatvan produkcióban közreműködött, nyolcvanban pedig láthattuk is.

96 évesen egy burbanki kórházban halt meg Gene Reynolds, akit összesen 24-szer jelöltek Emmy-díjra, abból hatszor meg is kapta olyan sorozatokért, mint a Room 222, a M.A.S.H. és a Lou Grant

Gene Reynolds 2010-benForrás: AFP/2010 Getty Images/Frederic J. Brown

A három széria közül a M.A.S.H. című háborús vígjátéksorozat volt a legnagyobb klasszikus: tizenegy évadon keresztül ment 1972 és 1983 között, 106 millió amerikai nézőt vonzó fináléja a mai napig az egyetlen fikciós adás, amely kilencedikként befért az amerikai tévétörténet húsz legnézettebb adása közé – a többi helyet ugyanis a Super Bowl közvetítései foglalják el.

Reynolds a saját sorozatai mellett több mint hatvanba besegített, rendezőként olyan produkciókon dolgozott, mint az Alfred Hitchcock bemutatja, Az élet megy tovább, a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai, Az ígéret földje vagy az Angyali érintés.  

A pályáját gyerekszínészként kezdte, 1934 és 1967 között összesen 80 filmben és sorozatban láthattuk, szerepet kapott például az Út Santa Fébe című filmben és olyan szériákban, mint a Dragnet vagy az I Love Lucy.