Új sorozat az M4 Sporton: Wéber Gábor elvitte egy körre Somossy Barbit

Vágólapra másolva!
Vezetők címmel vezetéstechnikai carpool-sorozatot indít az M4 Sport Wéber Gáborral, amelyben a közszolgálati sportcsatorna F1-közvetítéseinek vezető kommentátora az F1 márciusi rajtjáig minden héten ismert embereket, igazi vezetőket visz egy oktatókörre a Hungaroring tanpályáján.
Vágólapra másolva!

A sorozat első részében az útitárs az M5 csatorna gyönyörű műsorvezetője, Somossy Barbara.

Barbi elsőként tesztelhette magát a vizes, csúszós pályán, természetesen nehezítő feladatokkal. „Fantasztikusan éreztem magam a forgatáson, mind az anyós-, mind pedig a vezetőülésben. Természetesen az előbbiben sokkal nagyobb biztonságban voltam, hiszen Wéber Gábor az autóversenyzés világában is kiváló szakember, és érezhetően kézben tartja a gyeplőt, pedig jó pár száz lóról beszélünk! – kezdte Somossy Barbi. Egy kicsit az autóversenyzők bőrébe bújhattam. Annyira sikerült beleélnem magam, hogy a forgatás után oda kellett figyelnem, hogy hazafele ne tapossak bele túlzottan a gázpedálba, hiszen az utolsó kihívás egy időmérő pálya teljesítése volt. Hála mesteremnek, Wéber Gábornak, akinek külön köszönet a végtelen türelméért, ami a tanításomat illeti, felkészültem az idei Forma-1-es szezonra, és ezek után egészen biztosan más szemmel nézem majd a futamokat!" – mesélt élményeiről az M5 műsorvezetője.

A videóból kiderül, hány évesen szerezte meg jogosítványát Barbi, vajon megúszta-e az M4 fedélzeti kamerája a rántópadot, illetve az is, hogy milyen időeredménnyel teljesítette az M5 műsorvezetője a szlalompályát.

„A sorozat célja, hogy az autózást más oldalról mutassuk be az embereknek, olyan szakmai tippeket, technikákat mutatunk be, amelyeket a hétköznapokban is tudnak alkalmazni a nem várt helyzetekben" – mondta Wéber Gábor, az M4 Sport F1 közvetítéseinek vezető kommentátora.

A sorozat egyben az F1 2020-as versenyévének felvezetése is, hiszen a sportban alkalmazott fejlesztések a hétköznapi autózásra is hatással vannak.

„Az F1 alapvetően technológiai műhelyként működik az autóipar számára: a versenyeken tesztelt alkatrészek, technikai megoldások folyamatosan kerülnek át az autóiparba. A következő 10 évben szerintem az F1 nagyobb szerepet fog ebben vállalni, ami egyébként az autóipar most meglevő útkeresését is segíti, gondoljunk csak az elektromos autózásra – tette hozzá Wéber Gábor, aki korábban maga is autóversenyző volt.

Érdemes követni a sorozat többi részét is, mert a műsorvezetőn kívül többek között egy rutinos zenész, zenekarvezető, valamint a magyar válogatottat vezető szakembere is volán mögé ül. Hogy mely válogatott mely vezetője, az hamarosan kiderül az M4 Sporton.

Vezetők Wéber Gáborral az F1 rajtjáig minden csütörtökön az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.