Natalia Oreiro lesz az új Evita

Natalia Oreiro
Vágólapra másolva!
Tévésorozat készül az argentin Eva Perón életéről és haláláról, a főszerepben az itthon is ismert Natalia Oreiro lesz látható.
Vágólapra másolva!

Egy Uruguayban született színésznő, Natalia Oreiro kapta a leghíresebb argentin nő szerepét, ő lesz Evita egy közelgő Disney-produkcióban. Oreiro sok sorozatban, telenovellában szerepelt, itthon talán a Vad angyal (1998) és a Kachorra – az ártatlan szökevény (2002) a legismertebb ezek közül.

Natalia Oreiro Forrás: Instagram, Natalia Oreiro

A sorozat Tomás Eloy Martínez regénye alapján készül, fontos szerepet kap benne a holttest, amelyet nem hagytak nyugodni, és különböző helyeken tároltak éveken át. Darío Grandinetti lesz benne Juan Domingo Perón, Argentína egykori ikonikus elnöke, a producerek közt pedig Salma Hayek, és Rodrigo García Barcha is feltűnik. Utóbbi Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író fia, aki ezúttal a rendezésbe is beszáll.

Eva Perón

María Eva Duarte de Perón 1919-ben született, 1952-ben halt meg. Juan Domingo Perón argentin elnök második felesége és politikai támogatója volt. Argentína népe csak Evitaként ismerte, milliók rajongtak érte, halálakor az egész ország gyászba borult.

Történetét dolgozta fel az Evita című film 1996-ben, ennek Andy Vajna volt a producere, a főbb szerepekben pedig Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Pryce és Jimmy Nail volt látható. A musicalt öt hétig forgatták Buenos Airesben, majd Magyarországon folytatta a stáb, 23 helyszínen dolgoztak: budapesti utcákat alakítottak át korhű argentin helyszínekké, és volt jelenet, amelyhez négyezer statiszta kellett.