A Dal 2020: megvan a döntős mezőny fele

A Dal, 4. adás, A Dal 2020 negyedik élő adás, 2020.02.22., Csoportkép
Vágólapra másolva!
A Dal 2020 válogatóiból továbbjutó tizennyolc dal két elődöntőben verseng, szombat este kilenc produkció küzdött meg egymással - a versenyt a Duna Televízió és a Duna World csatornáján élőben követték a tévénézők. Az este végén kiderült, kik jutottak be A Dal 2020 döntőjébe, hozzájuk csatlakozik a jövő héten további négy produkció. Nagy a tét: a dalválasztó show győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét. 
Vágólapra másolva!

Az idei elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban szombat este. Színpadra lép a Fatal Error (a Néma című dallal), a HolyChicks (Pillangóhatás), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág), NÁGI (Freedom-Felszállok a gépre), Nagy Bogi (Maradok), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd), Tortuga (Mámor tér 3.) és Varga Szabolcs (Pillanat).

A legjobbak közé jutott dalokat továbbra is Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Az estét a Fatal Error nyitotta, akik sokat finomítottak a dalon az akusztikus elődöntőre - remélik, hogy ezzel a verzióval azokhoz is közel kerülhetnek, akiknek a rockos, vad verzió nem igazán tetszett. Nagy Feró gratulált nekik először, neki nagyon tetszett a dal átirata. Vincze Lilla elmondta, hogy ebben a három percben minden volt, amire szükség van, és a döntőben ugyanebben a formában hallaná újra szívesen.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Nagy Bogi lépett másodikként a színpadra, a Maradok című dalával ismét lenyűgözte a zsűrit. Nagy Feró varázslatosnak nevezte az előadást, Vincze Lilla szerint gyönyörűen építkezett a dal, de vár tőle legközelebb valami más zenei világot, megújulást is.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Horus x Marcus ft. Fekete Bori előadásában szólt aztán a Tiszavirág akusztikus verziója. Pély Barnának jobban tetszett az új verzió, de szerinte kicsit szétesik a stílusjegyek kavalkádja, még lehetne kicsit mozgatni. Apáti Bencének nagyon tetszett a produkció, végig dicsérte az előadókat.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Négy énekesnő helyett ezúttal tíz nő érkezett a színpadra, a HolyChicks is átalakította az elődöntőre a Pillangóhatást. Vincze Lilla nagyon értékelte a hozzáállásukat, a tehetséget és azt a szeretetet, amit mutattak. Apáti Bence azt érezte, hogy nagyon sokat akartak mutatni, ezzel pedig kicsit káoszos volt az előadás, neki nem állt össze teljesen.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Nagy Bogi párja, Varga Szabolcs következett, aki félelemmel állt színpadra, hisz a szöveget és a dalt is ő szerezte. Pély Barna nagyon jó énekesnek tartja, de szerinte kellett volna hangszeres körítés is, nem volt elég egy zongorista a háttérben. "Nem áll közel hozzám a dal, inkább te, ahogy énekelsz" - mondta neki. Apáti Bence is erősnek tartja a dalt, és szerinte ezúttal sokkal jobb volt, hogy az énekes csak a dalra koncentrált, és most nem ő ült a zongora mögött, mint ahogy a válogató alatt.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Cikkünk a második oldalon folytatódik, lapozzon, kiderülnek a döntőbe jutott előadók is!