A Dal 2020: megvan a döntős mezőny fele

2020.02.22. 19:36

Rácz Gergő és Orsovai Reni közös dala, a Mostantól nagyon népszerű volt a válogatón, az elődöntőre próbálták, ahogy fogalmaztak, meghittebbé tenni. Az énekes lecserélte a piros melegítőt, elegáns zakóba bújt, és a színpadi játék helyett egy-egy hangszer mögé ültek le a dal megújított verziójában.

"Az én szőrös, rockos szívemet is meghódítottátok" - mondta Nagy Feró, aki győztesesélyesnek nevezte a dalt. Vincze Lilla szerint gyönyörűen volt felépítve, jókor álltak meg a hangok, jól kiemelte az érzéseket - ugyanolyan jó volt, mint az eredeti verzió. Három zsűritag nekik adta a maximális 10 pontját, egyedül Pély Barna adott kilencet.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Egy kis szünet után folytatódott a show, a Tortuga érkezett a Mámor tér 3. című dallal. Apáti Bence szerint az eredeti dalhoz képest az új nem tartalmazott sok újdonságot, de Pély Barna egyáltalán nem így látta, neki továbbra is nagyon tetszett a produkció.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

NÁGI következett a Freedom - Felszállok a gépre című dallal, aki érezte, hogy ez a második fellépése jobb lesz. Vincze Lilla látta a zenei megújulást, szerinte nagyon jól állt neki az akusztikus változat, hosszan dicsérte. Nagy Ferónak is tetszett, a vokálosoknak külön gratulált.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Az utolsó dal következett, Takács Nikolas a Csendbeszédet adta elő, és ezúttal zenész barátai álltak mögötte. Pély Barna szerint nagy volt a produkció, Nagy Feró is főként az előadást dicsérte, magát a dalt nem tartja olyan sokra. Vincze Lilla hiányolta kicsit a csendeket, de a hangszereléssel nagyon elégedett volt. Apáti Bence nem értett egyet az énekesnővel, szerinte a körítés, az energia, a hangszerek elképesztővé teszik a dalt, neki nem volt ilyen hiányérzete.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Az elődöntős dalok után díjátadás következett, a zsűri nevében Nagy Feró adta át "A Dal 2020 Felfedezettje" különdíjat, melynek nyertese a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is megkapta. A győztes a Tortuga lett.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Eztán megmutatták a zsűri pontjai alapján szerzett helyezéseket: így a 26 pontot gyűjtött HolyChicks kiesett, és az is kiderült, hogy 39 ponttal biztossá vált Rácz Gergőék dala a döntőben. 36 pontot gyűjtött a Fatal Error, 35-öt Nagy Bogi, 34-et Takács Nikolas, 31-et a Tortuga. Hatodik lett a zsűri pontjai alapján NÁGI 30 ponttal, és ugyanennyit kapott Varga Szabolcs is. Utolsó előtti helyen zárt Horus x Marcus ft. Fekete Bori 29 ponttal.

A szavazás ideje alatt Horváth Charlie énekelt, ő volt az első elődöntő sztárvendége. A produkció után kiderült, hogy a nézőktől a legkevesebb szavazatot Varga Szabolcs kapta, ő is kiesett a versenyből, mint ahogy Nagy Bogi is távozott. Takács Nikolas azonban ott lesz A Dal 2020 döntőjében, és a Fatal Error helye is biztossá vált. Horus x Marcus ft. Fekete Bori és NÁGI kiesett a nézői és a zsűri pontjai alapján. A Tortuga nyerte az estét, így összeállt a döntős mezőny fele.

Véget ért az első elődöntő, a másodikat február 29-én láthatják a nézők a Duna TV-n és a Duna Worldön. A két elődöntőből nyolc versenyző kerül a március 7-ei döntőbe, melynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő