Jön A Dal második elődöntője Wolf Katival, Pál Dénessel, Kökény Attilával

2020.02.24. 11:43

Idén az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban szombat este.

Négy dal már biztosan szerepel A Dal 2020 döntőjében, méghozzá Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című dala, a Tortuga Mámor tér 3. című száma, a Fatal Error Néma című dala, valamint Takács Nikolas Csendbeszéd című száma.

Takács NikolasForrás: MédiaKlikk/Duna TV

Hozzájuk csatlakozik a szombati, második elődöntőből újabb négy produkció, akik megmérettethetik magukat a március 7-ei döntőben, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét. Idén az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban szombat este.

A február 29-i második elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Ember Márk – Tovább
Kies – Az egyetlen
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Kökény Attila – Búcsúznom kell
Molnár Dániel – Ábránd
Nene – Későre jár
Pál Dénes –Készen állsz
Turbo – Iránytű
Wolf Kati – Próbáld még

Március 4-én éjfélig továbbra is lehet szavazni a dalok akusztikus feldolgozásaira A Dal Akusztik online szavazás keretében a www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

A Tortuga már nyertes

Múlt héten átadták a „A Dal 2020 Felfedezettje" különdíjat, amelyet a Tortugának ítélt a zsűri. Ezzel ők lettek a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának győztesei is.

TortugaForrás: MédiaKlikk/Duna TV

A szombati adásban pedig kiderül, hogy kinek adja a szakmai zsűri „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója" különdíjat, aki elnyeri a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is.

A Dal Kulisszát is érdemes nézni

A Dal adásai után, 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

A Nene együttes megnyerte a válogatóját, most visszatérA Dal

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.