12 millió forintra büntette a médiahatóság az RTL-t

Vágólapra másolva!
Új eljárásban, közel tizenkét millió forintra bírságolta az RTL Klub szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén, mert a csatorna alacsonyabb korhatári kategóriába sorolta és emiatt rossz idősávban tette közzé a Való Világ 4.-et és annak előzeteseit még 2011-ben.
Vágólapra másolva!

A testület közel tizenkét millió forintos bírságot rótt ki az RTL Klub szolgáltatójára, amiért 2011 januárjában a ValóVilág 4. és a hozzá kapcsolódó Neked Való műsorokat 13 alkalommal, ezek előzeteseit pedig 82 esetben rossz időpontban és helytelen korhatári besorolással tette közzé - közölte a médiahatóság.

A műsorok kizárólag 16-os karikával kerülhettek volna adásba, és azokat, valamint előzeteseiket este 21 és hajnali 5 óra között lehetett volna sugározni, mivel a bennük megjelenő, szexualitásra utaló képsorok kedvezőtlenül befolyásolhatták a 16 éven aluli korosztályok személyiségfejlődését.

Új eljárás lefolytatására azért volt szükség, mert a korábbi döntés bírósági felülvizsgálata során a bíróság a jogsértések számának megállapításánál eltért a médiatanácsi határozattól. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.