Balázs Fecó lesz A Dal 2020 második elődöntőjének vendége

2020.02.27. 22:13

Balázs Fecó lesz A Dal 2020 szombati, második elődöntőjének vendége.

Az énekes az Évszakok című szerzeményt adja elő a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban - közölte az MTVA.

Forrás: MTI/Marjai János

A Kossuth-díjas énekes elmondta, hogy mindig örömmel vendégszerepel A Dalban. Beszélt arról is, hogy a Magyar Televízió gyártásában készült Nyolc évszak című sorozathoz készült dala azt az életérzést jelenti, ami az 1980-as évek közepén jellemző volt rá. A közlemény szerint A Dal 2020 második elődöntőjében a Duna Televízió és a Duna World műsorán kiderül, hogy melyik négy produkcióval lesz teljes a döntő nyolcas mezőnye és kik küzdhetnek meg a 75 millió forintos, a zenei karrier építésére fordítható főnyereményért.

Négyen jutnak tovább

A február 29-i második elődöntőben Ember Márk (dalának címe: Tovább), a Kies (Az egyetlen), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), Kökény Attila (Búcsúznom kell), Molnár Dániel (Ábránd), a Nene (Későre jár), Pál Dénes (Készen állsz), a Turbo (Iránytű) és Wolf Kati (Próbáld még) mutatja be akusztikus produkcióját.

Forrás: Wolf Kati / Instagram

A múlt szombati első elődöntőből négy produkció - Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dallal, a Tortuga a Mámor tér 3.-mal, a Fatal Error a Néma című számmal, valamint Takács Nikolas a Csendbeszéddel - már a döntőbe jutott.

A most szombati adásban az is kiderül, hogy kinek ítéli a zsűri A Dal 2020 legjobb dalszövegírója különdíjat, aki elnyeri a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is.

Folytatódik az online szavazás

A Dal Akusztik online szavazás folytatódik: március 4-én éjfélig lehet voksolni a www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt a 30 versenydal akusztikus változatára. A győztest a műsor döntőjében jelentik be. Az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban a két elődöntőben. A Dal 2020 honlapján, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK