Videón látható, ahogy lelőtték az ismert színésznőt

ER 1990s 1995-1996 Air Date 02/15/1996 Color Drama Episodic Eye Contact NBCU Photo Bank NUP_132470 One Person Portrait Season 2 Select Single Solo bestof topics topix toppics toppix
ER -- "Baby Shower" Episode 15 -- Air Date 02/15/1996 -- Pictured: Vanessa Marquez as Nurse Wendy Goldman -- Photo by: Alice S. Hall/NBCU Photo Bank
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a felvételt, amely megmutatja, hogy mi vezetett Vanessa Marquez színésznő halálához, akit a házába érkező rendőrök lőttek le 2018-ban. 
Vágólapra másolva!

Mint arról 2018 augusztusában mi is beszámoltunk, a Vészhelyzet-ben is látott Vanessa Marquezt lelőtték a hozzá kihívott rendőrök, mivel az egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászott feléjük. A 49 éves színésznő a kórházba szállítás közben meghalt.

Vanessa Marquez a Vészhelyzetben Forrás: NBC

Az egyik rendőr testkamerájával rögzítette az esetet, ami alapján a belső vizsgálat és a bíróság is úgy döntött, hogy nem emel vádat – úgy ítélték meg, hogy a hatóságiak teljes körültekintéssel jártak el, és megpróbálták a helyzetet békésen rendezni, mielőtt a végső megoldáshoz folyamodtak, vagyis lelőtték a színésznőt.

A dél-pasadenai rendőrség által nyilvánosságra hozott felvételen nagyjából 4.30-nál került elő a színésznő táskájából a fegyvernek látszó tárgy, majd a hatodik perc körül vált kritikussá a helyzet:

A videó olyan szögből lett felvéve egy lépcsőfordulóból, hogy a színésznő nem látszik a lövés pillanatában, a kezében tartott, a rendőrök felé irányuló pisztoly azonban még igen – amiről később kiderült, hogy csak egy kellék volt, de ezt akkor még nem lehetett tudni.