Egy évtized után költözik a Trónok harca stábja

House of the Dragon
Vágólapra másolva!
Az előzménysorozat központja már nem Észak-Írországban lesz.
Vágólapra másolva!

Az észak-írországi, belfasti Titanic Studios volt jó tíz éven át volt a Trónok harca központja, rengeteg jelenetet itt vettek fel, sőt, az HBO-s sorozat után tervezgetett Long Night (vagy Blood Moon) pilotjának jó része is itt forgott. Mint írtuk, ez lett volna az első Trónok harca-spinoff, de végül mégsem tetszett a döntéshozóknak, így ebből nem lesz semmi.

HBO

Annál életképesebbnek tűnik most a Targaryen-házról, annak eredetéről szóló sorozatterv, a House of the Dragon - viszont a watchersonthewall.com szerint az HBO már értesítette a stúdiót, hogy

nem tervez további együttműködést.

A rajongói oldal szerint a családi múltat bemutató történet főképp Westeros déli részén, vagy épp Essoxban játszódik majd, azaz olyan helyet keresnek, ahol van stúdió is, és a környezet is más, a klíma pedig jóval szárazabb, melegebb, mint az esőáztatta, de szép zöld északír földeken.

Elképzelhető, hogy sokat forgatnak majd olyan helyeken, ahol korábban is dolgozott a produkció, azaz Spanyolország déli részén vagy a horvát tengerparton. Az sem kizárt, hogy Ausztráliába viszik a produkciót, ott az angollal sem lenne gond, nem kellene alkalmazni egy sereg tolmácsot. És akkor még mindig ott a kézenfekvő opció, Hollywood, Kalifornia.