Az Exatlon legnagyobb meglepetése, mindenki megdöbbent

Vágólapra másolva!
Nem túlzás: a második évad legnagyobb meglepetése volt, hogy a Bajnokok szellemi vezérének számító Zsoltot küldte párbajozni saját klubtársa és régi ismerőse Dávid ellen. Ennél nagyobb meglepetés már csak egy órával később jött: kiesett Mórádi Zsolt, akinek a legjobb statisztikája volt az egész mezőnyben.
Vágólapra másolva!

Sok meglepetés volt már a TV2 műsorában, például az, hogy a keddi 10-3-as győzelem után a pirosak kétszer kikaptak, így tőlük kellett kiesnie valakinek. Ugyancsak meglepő volt, hogy Kocsis Alexandra háromszor is visszajött párbajról, kétszer jobb statisztikájú csapattárs ellen. Ennél furcsább volt, hogy Busa Gabi – aki Mórádi Zsolt régi ismerőse és klubtársa – nem Kempf Zozót jelölte ki ellenfélnek: döntése értelmében Zsolt kényszerült harcolni régi lakótársa és harcostársa ellen.

„Nagyon rossz nézni a fiúkat. Beküldeni egy kétes kimenetelű párbajra a legjobbat... Dávid nekem sok segítséget adott, talán ő az egyetlen, akivel tudtam beszélgetni" – nyilatkozta Szandi a verseny közben. A drámát fokozta, hogy 3-2-es állásnál meg kellett ismételni egy futamot, mert a kamera lassított felvételének ellenőrzése után sem tudtak győztes hirdetni. A Bajnokok csapatának többi tagja persze végig feszült volt, senki nem mert drukkolni, döbben csendben nézték az eseményeket.

Akadt, aki oda sem bírt nézni, Dorka például kezeibe temette arcát, amikor a fiúk a vízbe ugrottak. Gabi elárulta Gelencsér Timinek, hogy a döntésről Zsolt tudott, tehát ők ezt megbeszélték, majd egyértelműen jelezte, hogy kit vár vissza.

Erre nem gondolt senki

Lehetett még fokozni a drámát: az utolsó, mindent eldöntő futam előtt Gabi felajánlotta a medálját Zsoltnak, aki nem fogadta el. Ha megteszi, lehet, hogy még játékban van, de végül kiesett: az utolsó három futamot elbukta a legjobb statisztikával rendelkező férfijátékos.

Mórádi Zsolt igazi sportemberként, emelt fővel távozott, mint mondta, nem lett volna sportolóhoz méltó, ha elfogadja a segítséget, azaz a medált, ez ugyanis azt jelentette volna, hogy több „élete", nagyobb esélye van, mint ellenfelének. Dávid pedig közepesen kezdte az Exatlont, de két hete belelendült, teljesen megérdemelt volt a győzelme: gyorsaságban és dobásban, ügyességben is felvette a versenyt a nagy favorittal.

Volt, aki örült

A pénteki versenynap csúcsa egyértelműen a párbaj, de azért essen szó a medálokat elnyerő napi győztesekről is. A lányoknál Bogi diadalmaskodott.

A fiúknál Zozo nyerte első medálját.