Better Call Saul: az öt legjobb szereplő a sorozatból

Better Call Saul
Vágólapra másolva!
Visszatért a Totál szívás, a Breaking Bad előzménysorozata, és talán soha nem volt ilyen izgalmas. A női karakterekkel ugyan nem tud mit kezdeni a széria, de a férfi figurák rendesen kidolgozottak.
Vágólapra másolva!

Visszatért a Better Call Saul, már négy epizód lement az ötödik évadból. A sorozat kedvelői számára – és persze a kultikussá lett Breaking Bad híveinek – alighanem tetszett, amit eddig láttak, lassan építkezik, de nem annyira lomhán, mint az első két évad. Egyre több a feszültség benne, a vágóképek zseniálisak, művésziek, és nagyon jót tesz a szériának, hogy nem Chuck szenvedéseit, idegbaját vagy a teljesen érdektelen Howard kavarásait kell nézni, hanem egyre erősebb a drogmaffiás vonal.

Mivel Kim Wexler egy érzelmeit teljesen visszafogó nő, őt nem tudjuk megszeretni, kapcsolata Jimmyvel szinte teljesen érzelemmentes, sehol egy csók, egy ölelés, ő be sem került a top 5-be. Majd ha robban, ha tesz valami igazán meglepőt, azon túl, hogy sörösüveget hajít ki egy erkélyről az utcára. Egyelőre női karakterekkel valahogy nem tudnak mit kezdeni az alkotók, a nyolc legtöbb részben szerepelt színészből hét a férfi.

Az ötödik évad öt legjobb karakterét szedtük össze, az eddig látottak alapján.

Nacho Varga

Jóformán a második legfontosabb karakter lett Jimmy mellett a negyedik-ötödik évadban. Egy bűnöző, de érzésekkel, az a fajta gazember, akinek drukkol a néző, hogy túlélje.

Lalo Salamanca

Fontos szereplő lett, igazi szemétláda, tipikus zsivány. Vannak figurák, akik veszélyesebbek akkor, ha vigyorognak, mintha mogorva fejjel néznének maguk elé. Lalo ilyen alak, ha elmosolyodik, az semmi jót nem jelent.

Mike Ehrmantraut

Az öreg Mike, akit kinéz magának egy éjjel egy megtermett fickókból álló galeri, de két mozdulattal eltöri az első támadó kezét, majd higgadtan, öregurasan tovaporoszkál. Neki is van egy jellegzetes nézése, az is felettébb nyugtalanító. Jonathan Banks amúgy 73 éves, aligha verne le egy 30 éves, kisportolt utcai verekedőt, de higgyük el neki, hogy képes rá.

Jimmy McGill

Azaz újabb nevén Saul Goodman. Az első két évadban csak egy idegesítő ripacs volt, aki ráadásul vesztes típus, hol unatkoztunk kalandjai láttán, hol megszántuk. Nem Bob Odenkirk volt gyenge, ilyen volt a szerep. Szerencsére a harmadik-negyedik évad izgalmasabban alakult, bejött a maffiás szál, és a mostani részek beférnének a Breaking Badbe is.

Gus Fring

Ő is olyan karakter, akinek nézésétől borsózni kezd az ember háta, kiveri a víz, és csak azt lesi, merre van egy menekülő útvonal. Talán a Better Call Saul-ban még nem volt annyira szigorú, kíméletlen, de aki látta a Totál szívást, az tudja, mivé fog válni ez a férfi. És az igencsak riasztó.