Nem egy cuki gyereksztár változott meg úgy a pubertás során, hogy utána már alig kapott szerepeket, másoknak viszont kimondottan jót tett, hogy átestek a kamaszkoron, és vonzó, jóképű felnőttekké váltak. Amíg a kölyökidős Kovács Robin például ma is látszanak gyerekkori vonásai – és mondjuk Neil Patrick Harrist vagy Sean Astint is simán tudná azonosítani a régi szerepei alapján –, addig mások igencsak megváltoztak az évek során. Íme, pár egykori gyerekszínész, akit jó eséllyel nem ismerne fel a friss fotói alapján.

Seregi Zoltán

A Tüskevárban Bánhidi Lászlóval - kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: Magyar Televízió

A Tüskevár egykori Tutajosa ma már a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, olyan darabokat rendezett az intézményben, mint a Légy jó mindhalálig, A kőszívű ember fiai vagy a Csárdáskirálynő. A Tüskevár után még játszott pár gyerekszerepet a József Attila Színházban, A Pál utcai fiúk 1969-es, Fábri Zoltán-féle filmváltozatában pedig ő kölcsönözte a hangját Bokának, akit az angol William Burleigh alakított.

Léner András

A Gyerekrablás a Palánk utcában főszerepében - kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: Mokép

1985-ben ismerte meg az ország, amikor megkapta a Gyerekrablás a Palánk utcában főszerepét: ő játszotta Lajcsit, de korábban benne volt például a Legyél te is Bonca! című filmben. Belőle is színházi rendező lett, 1996-tól kezdve huszonöt darab fűződik a nevéhez, legutóbb Szabó Magdától Az ajtó-t vitte színre Bécsben.

Matthew Lewis

Neville Longbottomként - kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: Warner Bros.

A Harry Potter-filmekben a címszereplő egyik iskolatársa, Neville Longbottom igazi szerencsétlen kölyök volt, akit mindig cikiztek a többiek, a legtöbbször inkább rajta nevettek, mint vele. Az őt alakító Lewis felnőttkorára szépen lefogyott, pufók arca is markánssá vált – mostanában egyébként olyan sorozatokban láthattuk, mint a Vidám vidék vagy a Ripper Street.

Josh Peck

Balra a Drake és Josh-ban - kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: Nickelodeon

A Nickelodeon tinisorozatában, a Drake és Josh-ban ő volt a címszereplők közül a kövérkés, kevésbé menő gyerek, ma azonban a két színész között már nehezen tudnának dönteni a női rajongók. Peck legutóbb az Egyik kopó, másik eb készülő sorozatváltozatában kapott munkát, ugyanazt a nyomozót fogja alakítani, akit az eredeti filmben Tom Hanks játszott.

Abigail Breslin

A család kicsi kincsében - kattintson a képre a galériáért, nézze meg, hogyan fest ma!Forrás: Fox

2006-ban A család kicsi kincsé-ben még amolyan rút kiskacsa volt, persze ehhez kellett az is, hogy az alkotók hatalmas szemüveget adjanak rá. Tizenkét évvel később már Bébi szerepét kapta a Dirty Dancing új változatában, megmutathatta, hogy felnőtt nőként mennyire csábító tud lenni – amihez persze látványos testi átváltozása is kellett. Tavaly a Zombieland: A második lövés-ben is láthattuk, legközelebb a Stillwater című filmben lesz benne.

Lapozzon, a fele még hátravan, jön még öt egykori gyereksztár!