Istenes László elképedt azon, amit Budapesten látott

Istenes László
Istenes László ad interjút a TV2 székházában 2017 október 10-én
Vágólapra másolva!
A Mokka műsorvezetője egy hosszú bejegyzésben foglalta össze, hogy mit gondol a járványról.
Vágólapra másolva!

"Tegnap kiakadtam. El kellett mennünk egy több hónapja leegyeztetett orvosi vizsgálatra. Nem szívesen tettük, de muszáj volt. Nem hittem a szememnek. Azt tapasztaltam, hogy a város él... nem is kicsit... OK, nem volt délutáni csúcs, de úgy rendesen... normál gyalogos és autós forgalom volt az utcán, a bevásárlóhelyeken karácsonyi tömeg, a parkolókban pedig egyszerűen nem volt szabad hely és feltűnően sok idős embert láttam" - kezdte bejegyzését Istenes László.

Mint írja, őrület, ami jelenleg Európában zajlik, döbbenten figyeli az eseményeket. "Az olasz állapotok egyszerűen letaglóznak. Csak tegnap 475 (!) halott, a végtelenségig kimerült orvosok, nővérek és túltelített, tehetetlen egészségügy.

Nagyon nagy a baj és egyre csak nő! És akkor itt vagyunk mi, egyelőre 'alacsony', még kezelhető fertőzésszámokkal, és rohadtul nem vesszük komolyan... még mindig... és ami a legmegdöbbentőbb, hogy az idősek sem" - írta.

Sajnos az is biztos, hogy még sok száz embernek kell meghalnia a járványban. A kérdés tehát már csak az, hogy vajon kik lesznek azok? És abból mennyi lesz a magyar... és azok kik lesznek? A szakemberek azt mondják, csak akkor van esélyünk enyhíteni a ránk váró nagyon nehéz időszakon, ha most otthon maradunk. Ennyit kérnek... ez minden! Maradj otthon a seggeden, csinálj, amit akarsz, de ne menj sehova!" - áll az oldalán, a posztban pedig többször felhívja a figyelmet arra, hogy ez az egyetlen megoldás.