Sulikalandokkal indul az M5 hétfői oktatási programja

2020.03.29. 18:27

Oktatási tartalmakkal segíti az otthon tanuló diákokat az M5 kulturális csatorna, amely március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként Alsós - Sulikalandok címmel.

 

Az Alsós - Sulikalandok 1-2. osztályosoknak szóló első adása hétfőn reggel 8-kor kezdődik. Az elsősök a különleges betűkről fognak tanulni, a másodikosok pedig megismerkednek a kérdőmondatokkal - közölte az MTI-vel vasárnap az MTVA sajtóosztálya.

Felsős című műsorát az M5 ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlja,

akik reggel 8.30-kor 8. osztályos kémiával kezdhetnek, a kémiai reakciók főbb típusairól és jellemzőiről tanulva.

Ezt követően irodalom következik hatodikosoknak. A műsor Daniel Defoe angol író 1719-ben megjelent regényét, a Robinson Crusoe-t veszi górcső alá.Történelemből a demokrácia, és a diktatúra jellemzőiről tudhatnak meg többet a 7. osztályosok.

Majd hatodikos matematika jön, a sokszögek területszámításával.

Az egyik legszebb emberi érzés, a szerelem lesz a témája a hetedikes Erkölcstannak, amelyben Kovács Barbara evangélikus lelkésszel beszélgetnek a Felsős műsorvezetői.

Ezután a nyolcadikosok a különböző grafikonok értelmezéséről tudhatnak meg többet.

A kulturális csatorna Szólalj meg! című sorozatában a nyelvtanulásé lesz a főszerep. Ezúttal az angol és a német nyelvvel foglalkozik a műsor 11.30-tól.

Az M5 érettségi műsora 12.30-kor kezdődik magyar nyelvtannal, a szófajok és az igenevek lesz a téma, illetve a helyes beszéd és a beszédhibák kezelése.Matematikából azokat a képleteket és fogásokat ismerhetik meg a diákok, amelyekkel kiszámolhatók a kör részei, biológiából pedig a légzés evolúciója lesz a téma.

A munka, energia témakörét járja körbe a műsor fizikából, történelemből pedig bemutatják a hidegháború korszakát.

A Mindenki Akadémiája a késő esti műsorsávba tolódik.

Hétfőtől péntekig éjféltől látható, ám hogy senki ne maradjon le róla, keddtől szombatig minden reggel 7.30-tól megismételik az előző napi adást. A hétfői műsor címe: A gömb, a Gömböc és a Mars kavicsai - áll az MTVA közleményében.