Várkonyi Andreát koronavírustesztre küldte a háziorvosa

Várkonyi Andrea
Vágólapra másolva!
A Life TV műsorvezetője egy hetet töltött ágyban, tünetei miatt pedig indokoltnak találta a koronavírustesztet a háziorvosa. Várkonyi Andrea részletesen beszámolt az elmúlt napjairól, félelmeiről, és egyúttal a műsorvezető (aki egyébként orvos) azt kéri, hogy mindenki vegye nagyon komolyan a járványt.
Vágólapra másolva!

Várkonyi Andrea a közösségi oldalán számolt be az elmúlt napjairól. "Nagyon furcsa napokon vagyok túl. Az elmúlt hetet ágyban töltöttem, ki sem bírtam kelni belőle. Orvosként elég racionálisan szoktam a betegségekhez állni, nem szoktam pánikolni és beképzelni tüneteket sem.

De a negyedik nap után eljutottam oda, hogy

így beutalt egy mobil mintavételre. Ez meg is történt, és mára már azt is tudom, hogy szerencsére az eredményem NEGATÍV lett!" - osztotta meg történetét.

"Amit szeretnék ebből az egészből kiemelni, hogy mi minden kavarog az ember fejében, amíg nem tudod, mi lesz a vége. Nagyon komolyan veszem az itthon maradást, tényleg izolációban voltam Nórival együtt az elmúlt két hétben, de előtte még voltam egy gyors napi bevásárláson, utoljára. Azt is tudtam, hogy ha pozitív lesz a tesztem, akkor is szerencsésnek mondhatom magam, mert valószínűleg csak enyhébb lefolyású. De mégis, amikor az orvosod azt mondja, 'Andi, csináltassunk tesztet, mert ugyanilyen tünetekkel voltak már koronavírusra pozitív esetek', és a családom más orvos tagjai is ugyanezt javasolják... Aztán amikor végigfutott a gondolat, hogy mi van, ha pozitív lesz a teszt, és Nóri is elkapta?" - írta.

"A gyerekek szerencsére nem nagyon betegszenek meg tőle, de mi van, ha ő mégis? Igazán nem szokatlan számomra a mentőautók vagy a betegek látványa, elvégeztem az orvosi egyetemet, utána dolgoztam mentős osztályon, belgyógyászaton, de amikor a ház előtt megáll a mentőautó, és a mentős kolléga teljes védőfelszerelésbe öltözve, mint a filmekben, úgy lép be az otthonomba... az riasztó. És a várakozás az eredményre... Szóval csak azt szeretném mondani, hogy az ismeretlentől való félelem része az embernek, és ez az egész, amiben vagyunk, nagyon ismeretlen.

Azt tudom csak tanácsolni, hogy vegyük nagyon komolyan továbbra is ezt a járványt. Ez nem cirkusz, nem felesleges pánikkeltés, nem összeesküvés, ez tényleg komoly most. Mindenképpen szeretném megköszönni a Népegészségügyi Központnak és az Országos Mentőszolgálatnak azt a profizmust, felkészültséget és biztonságérzetet, amit tapasztaltam akkor, amikor én teljes bizonytalanságban voltam" - áll a bejegyzésben.