Az április elejére tervezett legújabb James Bond-mozifilm, a Nincs idő meghalni premierje ugyan csúszik néhány hónapot, de ettől nem maradnak kedvenceik nélkül a 007-es ügynök rajongói. A TV2 Csoporthoz tartozó Mozi+ és Moziverzum filmcsatornákon áprilisban az eddig bemutatott összes James Bond-film képernyőre kerül, amelyekből mindenki kedvére válogathat otthon. Ha pedig még ez sem lenne elég, a Mozi+ április 6. és 20. között ráadásként kódolatlan hetekkel várja a MinDig TV nézőit.

A Mozi+-on április 4-én, az 1995-ben bemutatott Aranyszem nyitja a sort Pierce Brosnannel, amely a tizenhetedik James Bond film, és ebben mutatkozik be először 007-es ügynökként az ír-amerikai színész, producer. Ezt követően, április 5-én és 11-én szintén Pierce Brosnan főszereplésével jönnek A holnap markában és A világ nem elég című filmek - közölte a TV2.

Majd Daniel Craiggel látható lesz például április 19-én A Quantum csendje, április 25-én a Skyfall – melynek 2012-es bemutatója egybeesett az első Bond-film, a Dr. No bemutatójának ötvenéves jubileumával – és április 26-án a 007 Spectre: A Fantom visszatér is. Daniel Craig eddig négy alkalommal játszotta a brit kémet, az új film lesz az ötödik. A Mozi+ április 6. és 20. között kódolatlan hetekkel várja a MinDig TV nézőit.

Skyfall, 2012-bőlForrás: Collection Christophel/© Eon Productions / B23/Eon Productions / B23

A Moziverzumon, a TV2 Csoport prémium filmcsatornáján április 6-án a Dr. No-val kezdődik az egész hónapon át tartó mozizás. A Dr. No, melynek főszerepében Sean Connery látható, 1962-ben készült a James Bond-sorozat legelső részeként. Sean Connerynek ezzel nagy fordulatot vett az élete, több neves kollégája közül választották ki a karakter megformálására.

Szintén az Oscar-díjas skót színésszel jön április 7-én és 27-én az Oroszországból szeretettel és a Soha ne mondd, hogy soha. Utóbbi a legismertebb nem hivatalos James Bond-film. Roger Moore filmjei közül is válogathatnak a nézők, április 17-én kerül képernyőre például az Élni és halni hagyni – ebben alakította először a titkos ügynököt a színész –, majd április 20-án érkezik Az aranypisztolyos férfi.

Érdekesség, hogy az utóbbi film egyik jelenetét a dél-thaiföldi Ko Khao Phing Kan nevű szigeten forgatták, amely a film után népszerű turistacélpont lett, sokszor emlegetik azóta James Bond-szigetként. Roger Moore összesen hét alkalommal formálta meg a legendás figurát, utolsó Bond-filmjét, a Halálvágtát április 28-án láthatják majd a Moziverzum nézői.