Győrfi Pált kapcsolják az Ozone TV mai műsorában

Győrfi Pál
Vágólapra másolva!
Az április 9-i Egyenlítő Home Office-ban délután ötkor és este 11-kor a járvány körüli káros internetes kihívásról és a járvány környezetalakító hatásairól is lesz szó.
Vágólapra másolva!

A műsor első részében Hart Ádám, Magyarország Éghajlatváltozás programjának vezetőjével a koronavírus környezeti és klimatikus hatásait, a felmerülő problémákat és az azokat előidéző tényezőket veszik sorra. A beszélgetés főbb irányai közé tartozik, hogy különböző országok, beleértve hazánkat, hogyan tudják felvenni a harcot nemcsak a járvánnyal, de azokkal a klímavédelmi szempontból kulcskérdésekkel, mint az üvegházhatás, a károsanyag-kibocsátás. Emellett átfogó képet kapunk a járvány eredetéről és az ok-okozati viszonyról, hogy miképpen kapcsolódik ebbe a folyamatba például az illegális állatkereskedelem és az erdőirtás.

Győrfi Pál Hír TV

Mostanában rengeteget halljuk, hogy mi magunk miképpen tudunk védekezni a járvánnyal szemben; mossunk kezet,

viseljünk maszkot, tartsuk a távolságot és maradjunk otthon.

Azt, hogy a harc frontvonalában szolgáló mentősök miképpen érzik meg a koronavírussal érkező, merőben új és nehéz körülményeket, azt az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál mesél a műsorban.

A harmadik rész is izgalmas lesz. Az internet épp annyira a végeláthatatlan tudásnak a tára, mint a semmiből felbukkanó és gyorsan elcsituló, hol kevésbé, hol viszont súlyosan káros trendnek. A koronavírus időszaka egy utóbbi kategóriába tartozó kihívást ihletett, nevezetesen a Coronachallenge-t, ami lényegében a szabályokra és óvintézkedésre fittyet hányó fiatalok új mániája. A repülőgép WC-deszkáját, metrók kapaszkodóit és bankautomaták képernyőjét nyalogató tinédzserek motivációit Kozma-Vízkeleti Dániel, klinikai szakpszichológus segítségével fejtik meg.

Itt az előzetes: