Leállították Benkő László kemoterápiás kezelését, nem lesz rá szükség, ha jó lesz a szövettani eredmény

2020.04.12. 09:29

A világjárvány mellett az én betegségem eltörpül - nyilatkozta a 76 éves zenész a Borsnak. Természetesen, amennyiben szükséges lesz, azonnal megkezdik Benkő László kemoterápiás kezelését. De most abban bíznak, hogy a szövettan eredménye azt fogja mutatni, hogy meggyógyult.

2017 májusában derült ki, hogy az Omega együttes billentyűse májdaganatban szenved. Benkőn azonnal életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok, közben pedig folyamatosan kapta a kemoterápiás kezeléseket, amik hatásosnak bizonyultak. Csakhogy nemrégiben újabb daganatot, bőrrákot diagnosztizáltak nála, amivel az egész kálváriája elölről kezdődött – írta a Bors.

Benkő LászlóFotó: Bielik István - Origo

„Megműtöttek, jelenleg várom a szövettan eredményét, de a koronavírus miatt most lassabban mennek a folyamatok. A kemoterápiás kezelésemet felfüggesztik egy időre. A világjárvány mellett az én betegségem eltörpül. Persze ez így van rendjén, érthető, úgyhogy reménykedek, hogy teljesen meggyógyultam" – nyilatkozta a Borsnak a 76 éves Kossuth-díjas zenész, aki már több hete az otthonába bezárkózva, a négy fal között éli a napjait.

Természetesen, ha szükséges, azonnal megkezdik Benkő László kemoterápiás kezelését.