Életmentő műtéten esett át Tóth Gabi, most mesélt róla

Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Az énekesnő a blogjában mesélt először arról, hogy 18 évesen az életéért küzdöttek az orvosok, a műtét után pedig azt közölték vele, hogy természetes úton soha nem lehet majd gyereke.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő a család.hu-n vezetett blogjában mesélte el, hogy 18 évesen egy szétrobbant ciszta miatt került veszélybe az élete. "Kezdem onnan, hogy 2006 tavaszán egy nyugodt éjjelen elmentem pisilni, és ekkor az alhasamban egy iszonyú erős fájdalmat éreztem. Egyre durvábbak lettek ezek a fájások. Szürke lettem, a hasam bedagadt. Hajnali egy óra volt, amikor hívtam a mentőket. Bevittek, biztos vakbél, és egy legyintéssel otthagytak" - írta.

Több kórházban is járt akkor éjszaka, majd az egyikben megállapították, hogy folyadék van a hasában - a fájdalmai egyre erősebbek voltak. "Ekkorra odaért Apukám és a kezében kellett vinnie, mert már olyan fájdalmaim voltak, hogy

Nagy nehezen eljutottunk a harmadik helyre, ahol egy nőgyógyász végre rendesen megvizsgált és közölte, hogy azonnal elaltat, mert látja a folyadékot a hasamban, de nem tudja, mi az, meg kell néznie.

Elaltattak és felgyorsultak az események. Kiderült, hogy 3 liter vérrel a hasüregemben mászkáltam órák óta, amivel egy vérrögnek is sikerült elindulnia a tüdőmbe. Magyarul embóliát kaptam.

Az orvosnak olyan gyorsan kellett cselekedni, hogy az altató hatóidejét sem változtatták meg, így műtét közben felébredtem. Emlékszem, hogy kinyitottam a szemem és elkezdtem Coldplay-t énekelni, aztán azt kiabáltam, hogy valaki csókoljon meg... Ne kérdezzétek, miért pont ezeket tettem, örök rejtély marad, mindenesetre az aneszteziológus adott egy puszit a homlokomra és már nyomta is az arcomra a gázt, amitől azonnal újra elájultam."

A műtét végül négy óráig tartott. "Közben Anyu is megérkezett, így a szüleim együtt rettegtek értem a folyosón. A műtét felénél kijött egy nővér, és odaadta Anyunak a piercingemet és a többi ékszeremet. El tudjátok képzelni, mit érzett az Anyukám pár másodpercig? Én Anyaként azóta már el...

Ott állt az ékszerekkel a kezében, és azt hitte, hogy meghaltam. Összeomlott. Ekkor közölte vele a nővér, hogy nem haltam meg, de ez egy életmentő műtét. Később azt is hallották a szüleim, hogy ez a nővér azt súgja egy másiknak, szerencse, hogy ez az orvos műt, mert különben vélhetően tényleg meghaltam volna..." - írta le a blogban.

"Amikor újból magamhoz tértem, a doki ott ült az ágyam szélén, és fogta a kezemet. Kérte, hogy most legyek erős, mert mondania kell valamit..." - áll a bejegyzésben, melyben arról is ír, hogy 18 évesen közölték vele, hogy nem lehet természetes úton gyereke.