Megint lesz élő sportközvetítés a tévében

Peter Wright
Vágólapra másolva!
A PDC, a világ vezető dartsszervezete a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben életre hívott egy új versenysorozatot, a PDC Home Tourt. A legjobb dartsosok otthonukban dobják a nyilakat, és a meccseiket élőben lehet követni. Magyarországon a Sport TV közvetíti a heteken át tartó versengést. Pénteken 20:30-kor kezdenek a Sport2-n.
Vágólapra másolva!

Újabb élő tartalommal jelentkezik a Sport TV, ami ráadásul nem egy egyszeri esemény, mint a BFC 50 elnevezésű gála, hanem olyan versengés, ami tovább, a tervek szerint több mint 5 hétig tart. Egy heteken át tartó dartsversenysorozat kezdődik pénteken a PDC szervezésében, az indulók között a sportág legjobbjaival.

Már az első pénteki játéknapon láthatjuk a regnáló dartsvilágbajnokot, Peter Wrightot, szombaton a világranglista harmadik Gerwyn Price-t, vasárnap Dave Chisnallt.

Peter Wright Sport TV

Első körben 32 napig vívnak majd csoportmeccseket. 128 versenyzőt osztanak 32 db 4 fős csoportra, az egy csoportban lévő játékosok egy adott játéknapon körmérkőzéseket vívnak, és a csoportelső továbbjut a legjobb 32 közé.

Az a csavar a történetben, hogy nem az Ally Pally vagy Európa valamely impozáns létesítménye lesz a helyszín, mert a versenyzők saját otthonaikban, saját táblájukra dobnak, de a küzdelmeket élőben közvetíti a televízió, Magyarországon a Sport1 és a Sport2.