Nemsokára folytatódik a Rick és Morty, miközben a South Park és a Family Guy is megy még, de ezeken kívül is van élet a rajzfilmgyártásban: találunk más, kifejezetten felnőtteknek szóló animációs sorozatot is a tévés, netes kínálatban. Szimulált világokban, a hetvenes évek Amerikájában vagy akár egy középkori fantáziavilágban is múlathatjuk az időt, illetve egy csapat perverz rendőr, egy űrbeli fogoly, netán egy balkáni ördögűző kalandjait is követhetjük. Ajánlunk nyolc rajzfilmet, jórészt tizennyolc éven felülieknek.

The Midnight Gospel

A Netflix nemrég indult sorozatára nem könnyű ráhangolódni, de ha sikerül, valami egészen különlegeset fogunk kapni. A nyolcrészes szériában egy vlogger szimulált világok lakóival készít interjúkat olyan súlyos témákban, mint az emberi tudat, önmagunk megtalálása vagy a halál elfogadása – amikről egyébként valódi művészek és tanítók is beszéltek az egyik alkotónak, Duncan Trussellnek egy podcastban. Gyakorlatilag ezeket a régebbi adásokat hallhatjuk kicsit átírva, kiegészítve a szürreális, hipnotikus képsorok alatt, amitől a végeredmény hihetetlenül tömény, de legalább annyira egyedi és érdekes is lesz.

F Is For Family

Az érdes modoráról ismert komikus, Bill Burr szatirikus sorozata, amely idén már a negyedik évadját kezdi. A történet a hetvenes években játszódik, a középpontban egy ír-amerikai családdal, ahol Burr szólaltatja meg a kiábrándult, mogorva apát, aki valaha szebb reményekkel indult az életnek, a koreai háború azonban közbeszólt – amire muszáj folyton emlékeztetnie a feleségét és három gyerekét is.

Paradise PD

Ha a Brickleberry-t szerette, valószínűleg ez is be fog jönni, hisz az alkotók ugyanazok, az animáció stílusa és a karakterek is hasonlók – csak épp a történet nem egy nemzeti parkban, hanem egy rendőrőrsön játszódik, Malloy (a beszélő medve) helyett itt például egy drogfüggő drogkereső kutya szerepel. Az első évad talán nem volt olyan merész, mint a Brickleberry, a márciusban indult második szezon azonban már hozta az ismert szintet.

Trailer Park Boys: The Animated Series

Az élőszereplős Trailer Park Boys, vagyis a Fiúk a lakókocsiparkból tizenkét évadot ért meg, kisebb-nagyobb szünetekkel 2001 és 2018 között ment, és pár igazi suttyóról szólt, akik a lakókocsijukból nemegyszer börtönbe is kerültek. Gyakorlatilag az ő történetüket folytatták tavaly animációs sorozatként, hisz a karakterek is ugyanazok, csak épp rajzolt formában jelennek meg.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon is ajánlunk még négy elborult rajzfilmsorozatot!