Ember Márk: A karantén szülte új dalomat

Ember Márk
Vágólapra másolva!
A hazai könnyűzenészek színe-java beállt a Petőfi Rádió kezdeményezése mellé, és dalokkal buzdítják otthonmaradásra az embereket. Ember Márk a Van miért! című dalával csatlakozott a Marajd otthon! mozgalomhoz: úgy érzi, előadóművészként ahhoz kapott tehetséget, hogy másokat ösztönözzön. Az Origónak egyéb jelenlegi munkáiról és arról is mesélt, hogy mivel tölti idejét az otthoni karanténban.
Vágólapra másolva!

A Petőfi rádió a hazai médiumok közül elsők között ismerte fel, hogy a koronavírus-járvány terjedése kapcsán nagyon fontos felelőssége van abban, hogy a hallgatókat ösztönözze az otthonmaradásra. A kampányhoz több mint 50 hazai zenész csatlakozott üzenetével, a legnépszerűbb dalok közt szerepel Ember Márk új szerzeménye is.

Hogy született a dal, miért érezte fontosnak, hogy ebben a helyzetben megszólítsa az embereket?

Azt éreztem, kötelességem megszólalni. Én nem tudok emberéleteket menteni, nem tudok online oktatást tartani, nem tudok home officeolni. Mondhatni,

És akkor arra jutottam, hogy van egy dolog, amihez talán mondhatom, kaptam tehetséget. Ez pedig mások ösztönzése. Ekkor született a Van miért! Ekkor kezdtem napi 30 percben felolvasni.

Forrás: Ember Márk/Instagram

Más művek is születtek ebben az időszakban?

Lengyel Tamás, kollégám, barátom indított egy új oldalt, ahova művészek tartalmakat, produkciókat tölthetnek fel, ezeket 200-300 forintos adományokért lehet megtekinteni, ide írtam egy új dalt Nem esek szét címmel. Ennek a dalnak a bevételét a Színházi Szolidaritási Alapnak ajánlottam fel.

Ez a dal, pont ezért, a karantén ideje alatt, csak itt lesz elérhető. Szóval keresem most a lehetőségeket, hogy hasznos legyek. Nem sok, amit tehetek, de sok kicsi sokra megy.

Mit szólt, hogy az új dal bekerült a Petőfi Rádió legnépszerűbb dalai közé?

Nagyon nagy öröm, megtiszteltetés. A 14 éves Ember Márk, most biztos pacsikat adna nekem, nagy álma volt, hogy egyszer a dalai a Petőfin menjenek. Mégis azt kell hogy mondjam, bár ne kellett volna megírni... Bár ne kellene otthon maradni.

Forrás: Ember Márk/Instagram

Mivel tölti a hirtelen jött sok szabadidőt?

Ha már ez van, igyekszem kreatív lenni. Furák Peti barátommal elkezdtünk írni egy musicalt, a barátnőmmel szépítgetjük a lakást, főzni tanít, szóval próbálok rendszert keresni ebben a vákuumállapotban, és reménykedem, hogy nemsokára vége.