Öt dolog, amit nem tudott Liptai Claudiáról

Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
Egy vicces, hosszabb videóban Liptai Claudia eljátszotta, hogy vendégként megérkezik egy karanténdiszkóba, ahol amúgy csak ketten voltak férjével (ráadásul úgy tűnik, nincs rajta a VIP-listán, ami külön bonyodalmat okoz). Ott sok zenei betét mellett elárulta, mikor, milyen stílusokért, slágerekért rajongott, pár sztorit is elmesélt közben.
Vágólapra másolva!

1. „A nyolcvanas években a didkók játszottak... én egy kis biciklis nadrágban, pólóban jártam a diszkókat, borzalmasan néztem ki, UV-színű csat volt a hajamban és mindenhol" - mesélte.

Forrás: Liptai Claudia, Facebook

2. Óriási sláger volt 1983-ban a német Nenától a 99 Luftballons. Erről a dalról Liptai sokáig azt hitte, hogy kedves, aranyos dolgokról szól, de elkezdett németül tanulni, és rájött, hogy a témája a háború.

3. Gyerekként, kamaszként mindig nagyon várta a táborozást, mert ott bulik voltak, és lassúzni is lehet. „Ültem, vártam, a kutya nem kért föl" – emlékezett fanyar iróniával. Ezzel amúgy az Alphaville Forever Young című slágerét konferálta fel.

4. Jött nála egy korszakváltás, a középiskolában grafikusnak tanult, ott egyre több lett az „alternatív" fiatal, tarisznyával. Claudia eltávolodott a diszkótól, más zenék kezdték érdekelni (ekkor bluest tettek be, Takáts Tamást előadásában, ami nem túl alteros).

Liptai Claudia, Facebook

5 „Hamar lemondtam az alter korszakomról, baromira kövérített a nagy szoknya meg a parasztblúzok, úgy gondoltam, maradok a popnál... és akkor jött egy fekete korszakom. De ez egy hazugság volt, Duran Duran-os voltam és Wham-es" – emlékezett, de aztán előjött a pillanat, és megszerette a Depeche Mode-ot is.

A végén Claudia még véletlenül rálép a lábainál sertepertélő kutyára, amely és riadt vonyítással szalad el, itt a zenés alkotás: