Egy vicces, hosszabb videóban Liptai Claudia eljátszotta, hogy vendégként megérkezik egy karanténdiszkóba, ahol amúgy csak ketten voltak férjével (ráadásul úgy tűnik, nincs rajta a VIP-listán, ami külön bonyodalmat okoz). Ott sok zenei betét mellett elárulta, mikor, milyen stílusokért, slágerekért rajongott, pár sztorit is elmesélt közben.

1. „A nyolcvanas években a didkók játszottak... én egy kis biciklis nadrágban, pólóban jártam a diszkókat, borzalmasan néztem ki, UV-színű csat volt a hajamban és mindenhol" - mesélte.

Forrás: Liptai Claudia, Facebook

2. Óriási sláger volt 1983-ban a német Nenától a 99 Luftballons. Erről a dalról Liptai sokáig azt hitte, hogy kedves, aranyos dolgokról szól, de elkezdett németül tanulni, és rájött, hogy a témája a háború.

3. Gyerekként, kamaszként mindig nagyon várta a táborozást, mert ott bulik voltak, és lassúzni is lehet. „Ültem, vártam, a kutya nem kért föl" – emlékezett fanyar iróniával. Ezzel amúgy az Alphaville Forever Young című slágerét konferálta fel.

4. Jött nála egy korszakváltás, a középiskolában grafikusnak tanult, ott egyre több lett az „alternatív" fiatal, tarisznyával. Claudia eltávolodott a diszkótól, más zenék kezdték érdekelni (ekkor bluest tettek be, Takáts Tamást előadásában, ami nem túl alteros).

Liptai Claudia, Facebook

5 „Hamar lemondtam az alter korszakomról, baromira kövérített a nagy szoknya meg a parasztblúzok, úgy gondoltam, maradok a popnál... és akkor jött egy fekete korszakom. De ez egy hazugság volt, Duran Duran-os voltam és Wham-es" – emlékezett, de aztán előjött a pillanat, és megszerette a Depeche Mode-ot is.

A végén Claudia még véletlenül rálép a lábainál sertepertélő kutyára, amely és riadt vonyítással szalad el, itt a zenés alkotás: