40 milliót is érhet a telek, ahol Szilágyi Istvánék háza áll

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása
Vágólapra másolva!
25 millió forintot követel a bank, de ennél többet ér a telek, ahol a vasárnap meggyilkolt színész háza áll.
Vágólapra másolva!

A XVII. kerületi önkormányzat becslése szerint a ház környékén történt fejlesztéseknek köszönhetően nagyot ugrottak a telekárak. Elképzelhető, hogy Szilágyiék ma már gond nélkül ki tudnák fizetni a banknak az adósságot, és az özvegynek, Humenyánszky Jolánnak még maradna is pénze belőle.

Kertvárosban található az ingatlan Fotó: Polyák Attila - Origo

„A bank már vinné az ingatlant, amiért sokáig nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket. A telek viszont a jelenlegi becslések szerint közel 40 millió forintot ér – a ház szinte semmit –, vagyis ha értékesíteni tudja Jolika, akkor kifizetheti az adósságát. Erről a kerület képviselőjével beszélgettünk. Gyorsan kell cselekedni, nehogy Jolika rosszul jöjjön ki ebből az ügyletből, és fedél nélkül maradjon" - mondta a Borsnak a Baptista Szeretetszolgálat egyik önkéntese, Baricz Dezső, aki régóta segít a házaspárnak.

Május 3-án a rengeteg színdarabban, filmben, sorozatban látott Szilágyi István színészt saját fia megölte. A 49 éves férfi gyógyszerfüggősége miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került, Szilágyi István özvegye egyedül maradt, ráadásul egy 25 millió forintot meghaladó tartozással - hosszú ideje nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket.

Szilágyi István tragédiájáról a cikkünk alatt olvashat bővebben.