Magyar orvos ragadt Nigériában, elmondja, mit tapasztalt

health pandemic transport Horizontal
A boy wears a face mask in compliance with the state order to prevent the spread of COVID-19 coronavirus in Lagos on April 28, 2020. - Nigeria will start easing a coronavirus lockdown covering its largest city Lagos and capital Abuja from May 4, 2020, Nigerian President Muhammadu Buhari said on April 27, 2020. He unveiled new measures including a nationwide night-time curfew, mandatory wearing of facemasks and a ban on non-essential travel between different regions. (Photo by PIUS UTOMI EKPEI / AFP)
Vágólapra másolva!
Május 8-án két érdekes és aktuális témával érkezik az Egyenlítő az Ozone TV-re.
Vágólapra másolva!

A hírekben csak kevés figyelem irányul Európa, Amerika és Ázsia mellett Afrikára, pedig ott is épp úgy jelen van a koronavírus. Nigéria helytállását ismerhetjük most meg egy odakint ragadt missziós orvos szemszögéből. Dr. Fodor Rékával, az AFRÉKA Nemzetközi Humanitárius Alapítvány alapítójával beszélgetnek az adásban az onitshai helyzetről, és persze a saját érintettségéről, az ő harcáról.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei

A második téma a koronavírus-tesztelés New Yorkban. A koronavírus-járvány egyik alapproblémája, hogy akár 14 napig is lappanghat, a fertőzöttek egy jelentős része pedig ezután sem produkál súlyosabb tüneteket. Vannak ugyan gyorstesztek, de olykor félrevezető eredményeket adnak, méghozzá sok időt igényel. A jelenleg zajló fejlesztésekről kérdezik a New York-i kutatóorvost, Dr. Nagy-Szakál Dorottyát.

Adás délután ötkor és este 11-kor az Ozone TV-n.