Két hétig elkülönítve tartják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben Szilágyi István színész fiát, miután elfogták, mert brutálisan megölte az apját.

Mint korábban írtuk, Szilágyi István fia május 3-án egy kalapáccsal agyonverte a sok filmben, színdarabban és sorozatban látott színész édesapját.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ami a Kozma utcai börtön területén helyezkedik el. Ott végzik a kényszergyógykezeléseket, pszichiátriai és neurológiai vizsgálatokat, az előzetes letartóztatottak elmeállapotának megfigyelését, valamint a személyiségzavarban szenvedő fogvatartottak kivizsgálását és gyógyítását. Az előzetesben lévőket megerősített őrség védi - írta a Ripost. A lap szerint mindenkitől elzárva tartják, vizsgálják az elmeállapotát.

Forrás: MTI/Marjai János

Az épületben vannak egyágyas és többágyas szobák, közös ebédlő, sőt a kevésbé veszélyes betegek az udvarra is kimehetnek. A pszichiátriai gyógykezelés és büntetés-végrehajtási tevékenység egyszerre folyik a falak között.

A férfi édesanyja végignézte a családi drámát, de az asszony védte a fiát, mondván, nem tudta bevenni a gyógyszerét, hallucinált, ezért került önkívületi állapotba a gyilkosság reggelén.

A hatóság megalapozott gyanú miatt még a helyszínen letartoztatta Szilágyi István fiát, és két nappal később a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.