Magánzárkában tartják fogva Szilágyi István fiát

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet
Budapest, 2012. június 14. Ágyak és éjjeliszekrény a kényszergyógykezelt betegek kórtermében Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) egyik kórtermében. A kormány szándékai szerint a budapesti Szent László Kórház területén egységes intézményt hoznak létre az IMEI, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlege összevonásával. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Két hétig elkülönítve tartják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben Szilágyi István színész fiát, miután elfogták, mert brutálisan megölte az apját.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, Szilágyi István fia május 3-án egy kalapáccsal agyonverte a sok filmben, színdarabban és sorozatban látott színész édesapját.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ami a Kozma utcai börtön területén helyezkedik el. Ott végzik a kényszergyógykezeléseket, pszichiátriai és neurológiai vizsgálatokat, az előzetes letartóztatottak elmeállapotának megfigyelését, valamint a személyiségzavarban szenvedő fogvatartottak kivizsgálását és gyógyítását. Az előzetesben lévőket megerősített őrség védi - írta a Ripost. A lap szerint mindenkitől elzárva tartják, vizsgálják az elmeállapotát.

Forrás: MTI/Marjai János

Az épületben vannak egyágyas és többágyas szobák, közös ebédlő, sőt a kevésbé veszélyes betegek az udvarra is kimehetnek. A pszichiátriai gyógykezelés és büntetés-végrehajtási tevékenység egyszerre folyik a falak között.

A férfi édesanyja végignézte a családi drámát, de az asszony védte a fiát, mondván, nem tudta bevenni a gyógyszerét, hallucinált, ezért került önkívületi állapotba a gyilkosság reggelén.

A hatóság megalapozott gyanú miatt még a helyszínen letartoztatta Szilágyi István fiát, és két nappal később a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.