Sztárok, akik túléltek egy merényletet

2020.05.29. 12:57

A sztárok iránti rajongás sokszor túlzott méreteket ölt, sőt néha veszélyessé is válhat, több olyan esetről tudunk, amikor egy rajongó végzett az imádottjával. Mások túléltek egy hasonló kísérletet, bár volt, aki lebénult egy lövéstől, mást több mint negyven szúrt és vágott sebbel vittek kórházba. Tupac Shakurt már a halála előtt két évvel is meglőtték, Björknek levélbombát küldtek, Bob Marley-t a saját házában támadták meg – íme, pár rémisztő történet.

Theresa Saldana

Forrás: CBS

A Dühöngő biká-ban is látott színésznőre a skót Arthur Richard Jackson is felfigyelt, aki 1982-ben illegálisan lépett be az Egyesült Államok területére, azzal a szándékkal, hogy megöli Saldanát, majd a túlvilágon egyesül vele, miután kivégzik gyilkosságért. Sikerült kiderítenie a színésznő címét, és amikor az ajtót nyitott, tízszer megszúrta – végül egy arra járó futár hallotta meg a sikoltozást, ő lépett közbe. Jackson elmegyógyintézetbe került, Saldana pedig az áldozatok szószólója lett, a Victims for Victims: The Theresa Saldana Story című 1984-es tévéfilmben még el is játszotta önmagát.

George Harrison

Forrás: AFP/Paul Vicente

A Beatles egykori tagja 1999-ben szintén a saját házában élt át egy merényletet: egy Michael Abram nevű férfi betört oda, és egy konyhakéssel nekiesett a zenésznek, akit aztán több mint negyven szúrt és vágott sebbel szállítottak kórházba. A támadásnál Harrison felesége, Olivia lépett közbe, de Abram őt is fojtogatni kezdte, akkor érkeztek meg a rendőrök. A támadó később azt vallotta, hogy Harrison megölésével egyenesen isten bízta meg, hiszen a zenész maga az ördög, a Beatles pedig boszorkányok gyülekezete volt.

Andy Warhol

Forrás: AFP

A művészre 1968-ban adott le több lövést egy harcos feminista, Valerie Solanas, aki azt hitte, Warhol el akarja lopni a kéziratát. A nő korábban szerepelt a férfi egyik filmjében, az I, a Man-ben, majd feminista kiáltványát, a SCUM Manifesto-t is odaadta Warholnak, remélve, hogy az majd népszerűsíti – azonban egyáltalán nem foglalkozott vele, egy idő után a nő telefonhívásaira sem reagált. Solanas végül az irodájában lepte meg egy pisztollyal, Warholt pedig halottnak is mondták az orvosok, de aztán csak sikerült újraéleszteniük.

Tupac Shakur

Forrás: AFP/Collection Cinema/Photo12

A rapper 1996-os halálát máig rejtély övezi, még mindig nem tudni, kik ölték meg az autójában. Annyi biztos, hogy Tupacot már két évvel korábban is meglőtték, az akkori merénylők egyike Dexter Isaac volt – akit a vallomása szerint egy Jimmy Hentchman nevű ügynök bérelt fel. Az akció rablásnak tűnt, de Tupacnak gyanús volt, hogy a támadók a Rolexét nem vitték magukkal, így inkább a riválisait, Notorious B.I.G.-t és Puff Daddyt sejtette a háttérben.

Lapozzon, van még pár sztorink!

Előző
  • 1
  • 2
Következő