Csősz Boglárka nem érti, miért kritizálják az egymilliós festményét

Csősz Boglárka
Vágólapra másolva!
Csősz Boglárka egy félmeztelen festményt ajándékozott férjének, ami őt ábrázolja és egy magyar művész festette, de az ajándék nem nyerte el mindenki tetszését.
Vágólapra másolva!

"Sokat gondolkodtam azon, hogy miért vált ki emberekből egy művészeti alkotás ennyi indulatot, ítéletet és kritikát. Nagy Boglárka rólam készült festménye számomra nem egy öncélú alkotást jelent, ahol a saját értékeimet vagy hiányosságaimat szeretném piedesztálra állítani, hanem egy művész produktivitásának, eltökéltségének, művészetének, elhivatottságának, saját hangjának a gyümölcsét. A szabad művészi alkotás szépségét, azt ami az elmét és a lelket emeli és gazdagítja. Egyben pedig a passzív, alkotói tevékenység nélküli emberi lét teljes mértékű elutasítását" - kezdte oldalán a luxsufeleség.

mert a művészeket az életük alatt kell patronálni, támogatni, gyűjteni, hiszen ez a megélhetési forrásuk, és nem csak most ebben a nehéz időszakban, hanem azon kívül is. A festmények ára pedig, amiért a mai kortárs magyar festőművészek dolgoznak, sajnos elenyésző amellett, amit a nemzetközi porondon kaphatnának egy-egy alkotásért. Nekem ezt jelenti a kortárs magyar művészek munkáiból rendelni és vásárolni" - írta a kritikusoknak.