A vesztegetéssel vádolt Lori Loughlin és a férje bűnösnek vallották magukat a bíróságon, kiderült az is, hogy milyen büntetésre számíthatnak.

Lori Loughlin és divattervező férje, Mossimo Giannulli eddig nem voltak hajlandók elismerni a bűnösségüket az amerikai elit egyetemek körüli vesztegetési ügyben, most azonban mindketten bűnösnek vallották magukat a bíróság előtt. A beismerésre valószínűleg azért került sor, mert az ügyészség korábban súlyosbította a vádakat, 50 év börtönt is kilátásba helyezett.

Lori Loughlin a bíróságra menetForrás: AFP/Joseph Prezioso

A Bír-lak színésznője a vallomástétel után várhatóan már csak két hónap börtönt fog kapni, 150 ezer dolláros pénzbírság, 100 óra közmunka és kétéves próbaidő mellett. Giannullinak súlyosabb szerepe volt a vesztegetésben, így ő öt hónap börtönre, 250 ezer dolláros bírságra, 250 óra közmunkára és két év próbaidőre számíthat.

Mint arról többször is írtunk korábban, a házaspár 500 ezer dollár kenőpénzt fizetett azért, hogy a lányuk bejusson egy elit egyetemre. Több szülővel együtt kapcsolták le őket, a botrányban a Született feleségek-ből ismert Felicity Huffman is érintett volt – ő azonban jóval kisebb összeget szánt a vesztegetésre, a bírósággal pedig kezdettől fogva együttműködött, így csak 14 nap letöltendő börtönt kapott.