Díjat nyert a közmédia egyik műsora

2020.05.27. 14:01

Az M2 Petőfi TV KiberMa című techmagazinja hozta el Az Év Esportja Díj Médiatartalom és felület kategóriájának elismerését. 

„A zsűrizésben olyan szempontok játszottak szerepet, mint a 2019. évi teljesítmények, valamint a hazai esportra gyakorolt hatás, újszerűség, az esport elfogadásának, megértésének segítése, és az elektronikus sporttevékenység bemutatása" - kezdte Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért, vagyis az Esportmilla elnöke, a zsűri egyik tagja, aki arra is kitért, hogy mi alapján esett a választás a közmédia magazinjára: a KiberMa, újszerű, friss és naprakész. Folyamatos tájékoztatást nyújt szakértők bevonásával a gamer és esport eseményekről. Jelenleg a KiberMa az egyetlen országos lefedettségű televíziós műsor Magyarországon, ami az esporttal rendszeresen foglalkozik.

Forrás: Blizzard Press Center/Zion Studios

A magazinműsor 4-5 perces blokkjaiban találhatóak szórakoztató játéktesztek, esport rendezvények, ugyanúgy, mint fontos technológiai fejlesztések, például az orvostudomány, oktatás, kutatás területén, valamint akár a háziasszonyoknak is hasznos appokat, technológiai újításokat is bemutatnak. A KiberMa egyik megálmodója, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója, Medvegy Anikó, akihez szintén közel áll ez a világ:

"Nagyon örülünk ennek az elismerésnek! Engem személy szerint régóta, tizenéves korom óta érdekel a gamer világ, ahová egy magyar fejlesztésű játék, az Imperium Galactica volt a belépőm, az okos háztartási gépek, appok, kütyük, ketyerék pedig bennem igazán lelkes felhasználóra találtak.  Amikor kollégámmal, Szeleczky Ádámmal megálmodtuk a műsort, az is célunk volt, hogy bemutassuk a sokszínűségét ennek a világnak, hogy lehet a technikát jól használni, sőt, hogy mindenki tudja használni.  Közszolgálati televízióként fontosnak tartottuk azt is, hogy olyan, mindenki számára ingyenesen elérhető tartalmat szolgáltassunk, amelyben van szülőknek, akár nagyszülőknek szóló edukáló rész is, illetve a gamer világ iránt érdeklődő gyerekeknek, fiataloknak is tudjunk újat mondani és naprakész, érdekes tartalommal szolgálni. Ez a díj nagyon jó visszajelzés, hogy jó úton járunk!" – fejtette ki Medvegy Anikó.

A kitüntetést tegnap este Cs. Nagy Endre, a magazinműsor rendező-szerkesztője vette át. A díjnyertes KiberMa következő részei csütörtök esténként 22.05-ös kezdéssel láthatók az M2 Petőfi TV-n, illetve a korábbi adások visszanézhetők a csatorna YouTube-oldalán.

TOVÁBBI CIKKEK