A tapasztalat döntött, megvan az Exatlon női győztese

exatlon
Vágólapra másolva!
108 versenynap volt eddig a TV2 sportrealityjében, tehát a második évad pár héttel hosszabb lett, mint az első volt: a versenyzők január 1-je óta 1888 futamot teljesítettek. Így érkezett el a műsor a kétnapos finálé első etapjához, a női döntőhöz, amelybe a Bajnokok közül Busa Gabi, a Kihívók közül pedig Pap Dorci jutott be, ők mérkőztek a 15 millió forintért. 
Vágólapra másolva!

A mindent eldöntő futamok előtt a fiatal Pap Dorci elmondta, hogy neki ez az öt hónap egy életre szóló élmény volt, ilyen egyszer adatik meg az életben. Szerinte semmiről nem maradt le közben, a szerelem meg majd megtalálja később, otthon – vélekedett.

TV2

„18 éves vagyok, soha nem volt a kezemben ennyi pénz, 15 millió forint... ez bármire elég, ezzel el tudnék indulni az életben, nem kéne tovább a szüleimre támaszkodni. Az érettségit szeretném letenni, majd sportolnék, de nem hiszem, hogy ebből meg tudok élni. Nem tudom elképzelni, ezután mi lesz" – tűnődött.

exatlon TV2

Busa Gabi is pityergett egy sort, mindkét női versenyző stresszelt a finálé előtt. Túlságosan maximalista, mint mondta: kick-boxolni kezdett, és az volt a célja, hogy világbajnok legyen. Ő a kitartás fontosságát hangsúlyozta, és nagyon

bánatos volt azért, mert a legfontosabb versenynap előtt nincs már senki, akire támaszkodhatna,

hiszen a Bajnokok közül –rajta kívül – mindenki kiesett. Jólesett volna neki, ha ott van mellette Zozo, de még inkább a húga, illetve a barátja, aki egyben az edzője is. Gabi szerint neki mindig más mondta, hogy „meg tudja csinálni", más szuggerálta belé a győzelmet, de most egyedül maradt.

A kiesettek is eljöttek drukkolni tv2

108 versenynap volt eddig, január 1-je óta 1888 futamot teljesítettek. A fináléba – mint írtuk korábban – Gabi és Dorci, illetve Adu és Dave verekedte be magát, azaz a piros csapatból egy, a kékből három ember érkezett el a végéig.

TV2

Mint az adásból kiderült, nem volt elég az eddig rendkívül megterhelő, kemény próbatétel négy hónapon át (a képernyőn ez öt hónap volt), a 15 millióért két játékot kellett nyerni, de mindegyikben öt pontot kellett hozni: ez azt jelentette, hogy optimális esetben tíz nyert futam kellett minimum pár óra alatt a dicsőséghez. Palik László tudatta, ha döntetlen az állás a kétszer ötpontos feladat után, akkor jön a harmadik – ehhez már tényleg iszonyatos erő, kitartás kell.

TV2

Az első pályát és az első ügyességi részt sorsolás alapján Gabi választhatta, az első futamot meg is nyerte, azonban a kékek nem bánkódtak hosszan, mert Dorci hamar kiegyenlített. Nem volt nagy különbség a lányok között, de végül a rendőrlány megnyerte 5-2-re az első menetet – ezzel azonban csak egy lépést tett a 15 milliós nyeremény felé, hiszen hátra volt a Dorci által választott pálya és az ügyességi rész.

TV2

Mint minden Exatlon-néző tudja, sokszor hiába volt valakinek akár 10-15 másodperc előnye a gyorsasági szakaszban, ha a végén nem koncentrált, vagy megremegett a keze, akkor az ellenfele nyert.

TV2
TV2

Némi pihenő után a komplett stáb és a versenyzők átvonultak a másik pályára, amelyet Dorci választott. Ehhez képest módfelett demoralizáló lehetett neki és a társaknak, hogy Gabi megnyerte az első három futamot, azaz „idegenben" vezetett, nem is kicsit. Gelencsér Timi riporterként elkapta pár mondatra Dave-et, aki persze Kihívóként Dorci-szurkoló, de ő is úgy érezte, hogy elfáradt a lány – talán nem is csak ezen a napon, hanem a 108 nap alatt. Busa Gabi sportember, tapasztaltabb, világbajnokságokon járt, és ezen a ponton úgy tűnt, a higgadt rutin többet ér, mint a fiatalok lelkesedése, tempója.

Jobban összpontosított, nyert

A játék vége nagy izgalmakat hozott, 3-2-re feljött Dorci, ekkor ellenfele tűnt kissé hitehagyottnak, biztos átfutott a fején, hogy feltámadt a látszólag padlón fekvő rivális. Ekkor azonban pontot szerzett ismét a kick-box világbajnok, 4-2 lett, meccslabdához jutott. Ekkor jött a 14. futam, hiába volt gyors a fiatal lány a pályán, Busa Gabi jobban koncentrált, bírta a stresszt, és megnyerte a második Exatlont, ezzel övé a 15 millió forint (a pénz mellé kapott még egy New York-i utat is, indulhat a maratonon, ha idén ősszel megrendezik). Természetesen a piros táborban óriási ünneplés kezdődött, a kékek pedig egy időre sokkban, letargiában ültek. Bánatuk nem tart sokáig, hétfő este eldől, ki lesz a férfi győztes – és abban a fináléban már csak két Kihívó van.

„Maximum egy pár hetet adtam magamnak... Kell egy pár nap, míg ez leülepszik bennem. Szeretném megköszönni a csapatomnak, nélkülük nem lennék itt. Dorcinak gratulálok, az első naptól nagyon kemény csatákat vívtunk" – mondta meghatottan a női bajnok.