Megvan az Exatlon férfi bajnoka

2020.06.01. 22:05

Miután Busa Gabi megnyerte a női döntőt, Böjte Dávid „Dave" is felért a csúcsra, ők ketten elvitték a 15-15 millió forintot a TV2 sportrealityjében. Adu volt az ellenfele, aki alaptag volt, az első csapattal utazott ki Dominikára, 2019 karácsonya után, de a valamivel később érkezett Dave a döntő napján legyőzhetetlen volt.

109 kemény versenynap, 1902 futam után jutott el az Exatlon Hungary második évadja a férfi döntőig, amelybe Adu László és Böjte Dávid, becenevén Dave jutott be. Tehát ketten a kékek, a Kihívók közül, ami talán meglepetés lehet, hiszen ellenfeleik olimpikonok és világbajnokok voltak. A saját sportágukban a legjobbak közül valók, de ebben a sportvetélkedőben egyszerre kellett a kitartás, robbanékonyság, gyorsaság, ügyesség, motiváció, önbizalom, és ki tudja még, mennyi minden: a lényeg, hogy a hivatásos férfisportolók közül senki nem jutott be a fináléba. Csak Kempf Zozo érte el a dobogót, de a döntő neki már nem jött össze.

Képgaléria: az Exatlon leglátványosabb képeiért kattintson a fotóra!TV2

Korábban kiderült, hogy a nőknél a végig kiegyensúlyozottan versenyző Dr. Busa Gabi megverte Pap Dorcit, azaz előbbi elvitte a 15 millió forintot. A fiatal lánynak voltak hullámvölgyei, de ezzel együtt végig esélyes volt a fődíjra, de a végén kétszer 5-2-re kikapott.

Képgaléria: az Exatlon leglátványosabb képeiért kattintson a fotóra!tv2

A férfiak döntőjének első pályáját és az azt lezáró ügyességi feladatot is Adu választotta, ehhez képest az első pontot menten elveszette. Később kiderült, hogy a bokájával van probléma, nincs százszázalékos állapotban, de az 5-1-es vereség, főképp „hazai pályán", igencsak meglepett sokakat.

Dave-et támogatta a teljes piros csapat, és pár volt lakótárs, Adu környékén kevesebben tűntek fel, ő főképp régi sporttársa, Zalán mondandójára figyelt.

Képgaléria: az Exatlon leglátványosabb képeiért kattintson a fotóra!tv2

Ezzel együtt, nagyon úgy tűnt, hogy a sérülés visszavetette, a harci tűz sem látszott rajta. 109 kőkemény nap után épp a legvégén gyengült el: a sérülés is hátráltatta, de a dobás sem ment jól, az pedig majdnem független a bokától (csak majdnem, hiszen ott is szaladgálni kell a botokért, labdákért, karikákért).

Képgaléria: az Exatlon leglátványosabb képeiért kattintson a fotóra!tv2

Eztán átmentek a döntősök, a drukkerré lett kiesett játékosok és a stábtagok egy másik pályára, ami semmi jót nem ígért Adunak: ha már a saját terepén csúnya vereséget szenvedett, mire számíthatott a rivális kedvenc pályáján? Ennek megfelelően hamar 2-0 lett Dave-nek, aki szenzációs formában volt, végigszáguldott a pályán, a végén pedig úgy ütötte le a botokat, mint világéletében ezt csinálta volna.

Képgaléria: az Exatlon leglátványosabb képeiért kattintson a fotóra!tv2

Valahonnan mégis erőt merített Adu, 2-1-re módosította az állást, de utána ugyanúgy, csendben, hitehagyottan, lihegve nézte a homokot. Ha megszólalt, abban sem volt köszönet, egyszer például morózusan közölte, hogy felrúgná Zozót, aki valami olyasmi megjegyzést tett, hogy fúj a szél.

Nem koncentrált a végén, minden zavarta

Valószínűleg erősen zavarta, hogy ellenfele körül egy sereg ember csoportosul, és őt támogatja, miközben mellette csak négyen-öten lézengtek. Egy volt csapattárs átment hozzá, de rámordult valamit, hogy miért a rivális körül legyeskedik – ebből látszott, hogy már nem összpontosít, nem a pályára gondol, helyette olyan dolgokkal foglalkozik, mint Dave szavai vagy egy kiesett ember helykeresése. „Elfelejtik az emberek honnan érkeztek" – zihálta Adu. Ezzel együtt feljött 2-2-re, de eztán Dave megint átvette a vezetést. A vége 5-2 lett, összesítésben tehát 10-3, elég egyértelmű eredmény. 

A férfi győztesnek járó 15 millió forintot és a New York-i utazást, az ottani maratonon való részvételt tehát Dave nyerte, de Adu is megérdemelte volna, nagyjából 260 futamot teljesített, bajnokokat vert meg nagy magabiztossággal.

Sok képet itt talál a döntőről.

Képek