Új műsorvezetőkkel tér vissza a tízéves Balatoni nyár - képek

2020.06.02. 19:01

A megújult Balatoni nyár kétórás adásai minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a változatosságra, a szórakoztatásra, valamint a Balaton turistacsalogató újdonságainak bemutatására. A forgatásoknak idén is a tó adja a hátteret, hiszen a Balatoni nyár, immár hagyományos módon, a révfülöpi partról jelentkezik majd be 2020. június 15-től. Az idei év műsorvezető párjai: Rátonyi Krisztina és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence lesznek.

A délelőtti műsor idén is izgalmas, a társadalom minden rétegét érintő témákat dolgoz fel: elkalauzol számos Balaton-parti településre, programokat ajánl a tó körül, bemutatja a környék legszebb épületeit, felelevenít izgalmas balatoni legendákat, illetve bemutat eddig ismeretlen kirándulóhelyeket.

A műsorvezetők keresik a Balaton legjobb háziasszonyait és gyermekszemmel járják végig a tó helytörténeti érdekességeit. A kertészet szerelmesei hetente többször kapnak majd kertészeti tippeket, az egészség és mozgás iránt érdeklődőket számos érdekességgel várják, míg a kisgyermekes családok hasznos tanácsokat, ötleteket kaphatnak majd arról, hogy mivel érdemes a gyerekekkel játszani, s hogyan érdemes őket a nyári szünetben lekötni.

A révfülöpi sajtótéjákoztatón mutatták be az új műsorvezetőket - Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Természetesen a gasztronómia rajongóinak sem kell csalódniuk: a műsor idei gasztro házigazdái: Kovács Lázár séf és Juhos József mestercukrász, akik minden napra ízletes fogásokkal és balatoni süteményekkel készülnek. Mindemellett ismert előadók, színészek, művészek szórakoztatják majd a képernyő előtt ülő nézőket.

A műsorból nem maradhatnak ki a járványügyi helyzettel kapcsolatos aktuális és fontos tudnivalók sem, ezért a révfülöpi stúdióba vendégként rendszeresen érkeznek majd szakemberek, önkéntesek és karitatív szervezetek képviselői.

Rátonyi Krisztina és Forró Bence műsorvezetők mellett idén Fodor Imre és Somossy Barbara is köszöntik majd a nézőket - jelentették be a mai, révfülöpi sajtótéjákoztatón. 

Mind a négyen nagyon szeretik a Balatont, és már nagyon várják, hogy elkezdődjenek élőben az adások. 

Somossy Barbara új a csapatban, Forró Bence lesz a társa a műsorban - Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Rátonyi Krisztina a Balaton nyár adásaiból már jól ismert, visszatérő műsorvezető, akinek az életében mindig fontos szerepet játszott a Balaton. "Minden nyáron a családommal itt töltöttük az egész nyarat. Aztán félig-meddig balatoni lány lettem, hiszen 6 éves voltam, amikor édesapám a tó mellé költözött, egészen konkrétan, Balatonboglár mellé egy pici faluba, így onnantól nem csak nyáron, hanem minden évszakban rengeteg időt töltöttem itt. 17 éves voltam, amikor Zánkán menthetetlenül szerelembe estem, így azóta a Balaton északi partja is különösen közel áll a szívemhez. Talán azért mert az igazi felnőtté válás legszebb időszakát, nyarait tölthettem itt. Ma már nem létezik olyan, hogy nem töltök el itt időt, hiszen úgy ébredni, hogy reggel a Balatont látom, semmihez sem fogható" - mesélte.

Rátonyi Krisztina már rutinos a Balatoni nyárban - Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Fodor Imre a Balaton nyár idén debütáló új műsorvezetője, a Balaton kapcsán rengeteg emlék jut eszébe élete különböző időszakaiból:

"Gyermekkoromban a szüleim minden nyáron Tihanyban béreltek házat. Emlékszem, hogy apám a kertben állva, dobta be a horgot, és egy jó 100 kg-ost akasztott... Rekord fogás! A horgot az arcából a veszprémi korházban tudták csak kiszedni" - idézet fel.

Fodor Imre is új műsorvezető, de más műsorokból ismerős lehet a nézőknek - Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Somossy Barbara szintén új a csapatban, ő is imádja a Balatont. "Több szálon is kötődöm hozzá a családom révén: szinte az egész gyermekkoromat a Balaton-felvidéken, Dörgicsén töltöttem. Szüleim a mai napig itt élnek. A Balatoni nyár című műsorral egy hatalmas álmom teljesült, egy igazi bakancslistás pont az életemben. Nagyon nagy büszkeség és megtiszteltetés, hogy idén én is a műsor csapatát erősíthetem" - mondta.

Forró Bence már ismerős lesz a műsor nézőinek. "Különösen az északi part, Badacsony, Somló áll közel a szívemhez. Irigylem azokat, akiknek ez a második otthonuk. Bár a Balatoni nyárnak köszönhetően is már otthonosabban mozgok a környéken, de még mindig van mit felfedezni. A magam részéről már sokszor azt érzem, hogy eladnék mindent Budapesten, és leköltöznék egy szép házba egész évre. Ugyanakkor ehhez azt gondolom meg kell érni, így marad ez a terv a nyugdíjas évekre" - árulta el.

A Balatoni nyár 2020. június 15-től lesz képernyőn, élőben a Balaton partjáról.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA