Senki nem árulta el a premier előtt 2019 legjobban őrzött tévés titkát

The Mandalorian
Vágólapra másolva!
Baby Yoda jött és győzött 2019 novemberében. A teljes stáb tartotta a titkot, de még a stúdióban gyakran megforduló gyerekek sem fecsegtek.
Vágólapra másolva!

Óriási várakozás előzte meg a Mandaloriant, a Star Wars-sorozatot 2019 vége felé: nem túlzás, a rajongók legalább egy évtizede vártak arra, hogy a tévéképernyőn nem csak rajzfilmet lássanak a Csillagok háborúja-univerzumából, hanem élő, hús-vér szereplőket is.

Az első rész legvégén felbukkant egy kis lény,

amely a legendás jedimester, Yoda fajtájából való – belőle napok alatt internetes szenzáció, mém lett, milliók akartak karácsonyra Baby Yodás pólót, bögrét, plüssfigurát, posztert. A legelszántabb Star Wars-rajongók is megszerették, de legalábbis elfogadták, egyszóval percek alatt világsztár lett – de hogyhogy nem derült ki a léte, amikor százak fordulnak meg egy megaprodukció forgatásán?

The Mandalorian Disney Plus

Bryce Dallas Howard, aki rendezett Mandalorian-epizódot, elmesélte, hogy a kisgyerekei gyakran ott voltak a stúdióban, úgyhogy sokszor láthatták Baby Yodát, a figurát, de nem kotyogták el a titkot. A showrunner,

Jon Favreau szerint óriási csoda, hogy nem szűrődött ki hetekkel, hónapokkal korábban,

milyen meglepetéssel készül a stáb, mert amilyen pletykásak a gyerekek (is), hamar híre mehetett volna, hogy miről is szól alapvetően a sorozat. Bryce Dallas Howard állítása szerint minden reggel, amikor a gyerekek iskolába mentek, emlékeztette őket, hogy egy fontos titok tudói: „Miről nem beszélnünk senkinek? A bébiről!" – mondogatta nekik.

Íme Baby Yoda disney

A titok tehát a premierig titok maradt, ami az okostelefonok, közösségi média, az internet korában kész csoda. Amit viszont nem titkol a produkció, hogy Timothy Olyphant is ott lesz a folytatásban, Rosario Dawson is feltűnik, Temuera Morrison pedig feltámasztja A Jedi visszatér és A birodalom visszavág ikonikus karakterét, Bobba Fettet, aki mégsem halt meg a Tatuinon Han és Leia szabadulásakor.

A rajongók szerencséjére a második évad forgatása a járvány előtt békében lezajlott, az utómunka pedig működött a nehezebb hónapok alatt is, így az októberi premier reális.