Akciódús és újszerű lesz a Star Wars-sorozat folytatása

The Mandalorian
Vágólapra másolva!
Elismert kaszkadőrt szerződtettek az élőszereplős Star Wars-sorozat, vagyis a The Mandalorian második évadjára, ő mesélt a forgatásról, illetve arról, hogy a nézők mire számíthatnak a folytatásban.
Vágólapra másolva!

Mint kiderült, a The Mandalorian második szezonjában közreműködött Sam Hargrave is, aki az akciójelenetek szakértőjeként, a kaszkadőrök koordinátoraként több Marvel-film és Az éhezők viadala-filmek sikeréhez hozzájárult, rendezői debütálásában, a Tyler Rake: A kimenekítés-ben pedig Chris Hemswortht is jól megizzasztotta.

Sam Hargrave Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

A The Mandalorian-nél a márciusban véget ért forgatás során megpróbálta a következő szintre emelni az első évadban látott akciójeleneteket, ami szerinte sikerült is – miközben a történetre, a forgatókönyvre sem lehet majd panaszuk a nézőknek.

The Mandalorian Forrás: Disney

Hargrave a Collidernek a forgatáson használt, újszerű technológiáról is mesélt, szerinte elképesztő, hogy milyen lehetőségei vannak manapság az alkotóknak. A The Mandalorian újítása ugyanis a The Volume nevű eljárás, aminek az a lényege, hogy élő képeket vetítenek a szereplők mögé, ahelyett, hogy zöld háttér előtt vagy statikus és költséges díszletben forgatnának. A technológia ennél persze jóval bonyolultabb, a forgatáson való alkalmazásáról itt talál egy angol nyelvű ismertetőt.