Ashton Kutcher (160)

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Steve Jennings

A színész az Azok a 70-es évek show-ban még egy üresfejű alakot játszott, a Két pasi – meg egy kicsi-ben viszont már egy techmilliárdost alakított, és a saját IQ-ja alapján inkább az utóbbi szerepet osztanánk rá. Az egyetemet ő is otthagyta, hogy modellnek álljon, de egyébként biokémiai eljárásokat tanulmányozott, amikkel az ikertestvére szívbetegségén próbált volna meg segíteni.

Quentin Tarantino (160)

Forrás: Jordan Strauss/Invision/AP

A középiskolából kicsapták, majd egy pornómoziban is dolgozott jegyszedőként, mielőtt videotékás lett, és elképesztő tudást szedett össze a filmekről. Korának egyik meghatározó rendezője lett, sznobnak azonban nemigen lehet nevezni. „Nem hiszek az elitizmusban. Nem hiszem, hogy a közönség hülyékből, nálam alacsonyabb rendű emberekből állna. Én vagyok a közönség" – mondta egyszer.

Mayim Bialik (150-163)

Forrás: CBS

Az Agymenők Amyjeként idegbiológust játszott, miközben a valóságban is az idegtudomány doktora, a disszertációjához a hipotalamikus aktivitást figyelte a Prader-Willi-szindrómában – gyakorlatilag falánkságban – szenvedő betegeknél. A Harvardra és a Yale-re egyaránt felvették egyébként, de ő a szülői házhoz közel akart maradni, így az UCLA-n, Los Angelesben végzett.

James Woods (180-184)

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

A sztárok közül ő rendelkezik a legmagasabb ismert intelligenciahányadossal, az IQ-ja alapján egyértelműen a rendkívüli zsenik közé, az emberiség 0,2 százalékához tartozik – már ha hinni lehet azoknak az adatoknak, amik elvileg a Mensától kerültek ki, a Daily Edge nyomozása szerint azonban nem onnan származnak. Annyi biztos, hogy Woods eredetileg a rangos MIT-n tanult szemorvosnak, sebésznek, amihez mindenképp kell egy bizonyos IQ.