Sorozathősök, akik visszatértek a halálból

Dallas Patrick Duffy Bobby Ewing zuhany
Vágólapra másolva!
A tévésorozatok forgatókönyvírói szívesen verik át a nézőket egy-egy kedvelt karakter halálával, mármint azzal, hogy csak úgy csinálnak, mintha megölnék az adott szereplőt – aztán feltámasztják, még ha néha egészen képtelen módon is. Összeszedtünk pár esetet, amikor a rajongók jó eséllyel feldühödtek a kedvencük halála miatt, rövidebb vagy hosszabb idő múlva viszont megkönnyebbülten sóhajthattak fel a képernyő előtt.
Vágólapra másolva!

Bobby Ewing (Dallas)

Forrás: CBS

Annak idején óriási port kavart Bobby Ewing halála, akit a Dallas hetedik évadjának végén elütött egy autó. A sorozat ezzel a legkedveltebb szereplőjét vesztette el, a következő szezonra jócskán csökkent is a nézettség, a rajongók pedig Bobby visszatérését követelték. Az őt alakító Patrick Duffyt végül Larry Hagman beszélte rá, hogy vállaljon újra munkát a sorozatban, a forgatókönyvírók pedig az egész nyolcadik évadot Pamela álmaként állították be: a nő ébredés után a zuhany alatt talált rá a férjére.

Havas Jon (Trónok harca)

Forrás: HBO

A Trónok harca alkotói már az első évad végén meglepték a rajongókat – amikor lefejezték Ned Starkot –, majd az ötödik szezon fináléjában megint jött egy óriási csavar, hisz akkor a közönség egyik kedvencével, Havas Jonnal végeztek. Legalábbis látszólag, hisz Thorne és emberei ugyan halálra késelték a Kit Harington által alakított figurát, Melisandre azonban egy rituáléval feltámasztotta – de ezt már csak a hatodik évad elején láthatták a nézők, közel egy évig bizonytalanságban éltek.

Glenn Rhee (The Walking Dead)

Forrás: AMC

A The Walking Dead hívei valamivel jobban jártak, csak négy epizódot kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, Glenn kiszabadult a szorult helyzetből, amelybe a hatodik szezon egyik részében került, amikor fent ragadt egy zombik ostromolta konténer tetején. Nagyon úgy nézett ki, hogy a horda elkapta, de mint kiderült, végül a vele lévő Nicholast sikerült felfalniuk – az adott jelenetet azonban direkt úgy vágták, hogy ne legyen egyértelmű, a kóborlók kinek a belét tépkedik épp, joggal hihették a nézők, hogy Glenn is áldozatul esett.

Michael Scofield (A szökés)

Forrás: Fox

A sorozat írói a harmadik évadban Sara halálával is eljátszottak, majd a végjátékban sem egy szokásos eszközzel éltek, hisz a főszereplő, Michael Scofield nem élte túl az eredeti szériát – épp Saráért áldozta fel magát, bár valószínű, hogy az agytumorával amúgy sem lett volna hátra sok ideje. Akárhogy is, A szökés 2017-ben feltámadt, és vele együtt Michael is, aki így nyolc évig volt tetszhalott: mint kiderült, közben egy közel-keleti börtönben raboskodott.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk négy másik sorozatszereplővel, akiket szintén visszahoztak a halálból az alkotók!