13 éves korában zaklatták Iszak Esztert

2020.07.15. 10:56

"Engem is bántottak, amikor általános iskolából a középbe kerültem. 13 évesen egy országos telefonkampányt vállaltam el, rajta voltam az óriásplakátokon, buszokon, tévében. Ez a nagyvárosban nem lett volna olyan nagy szó, de ahonnan én jöttem, egy 50 ezer fős kistelepülésről, nyilván az volt - valllotta be Iszak Eszter műsorvezető, akit osztálytársai bántottak a külseje miatt.

 

Forrás: Iszak Eszter/Instagram

"Az iskolában sokszor csúfoltak például Westel-Eszternek. Nem értettem, miért piszkálnak. De nem ez volt az egyetlen, az sem tetszett a gyerekeknek, hogy miért vagyok ilyen vékony, miért ilyen az alkatom, vagy miért hordok rózsaszín hátizsákot. Mindig csúfoltak valakit valamiért, és ez már akkor sem tetszett. Éppen ezért mindig kiálltam azokért, akiket ilyesfajta sérelem ért" - idézi a Bors a modellt, aki szíve szerint pénzbírságot szabna ki azokra, akik sértő megjegyzéseket tesznek másokra.

Nem lehet büntetlenül bántalmazni a másikat, sem fizikailag, sem lelkiekben.Nem lehet az, hogy az internetes zaklatásnak ne legyen következményei, miközben megnyomorítják a lelket. Külföldön, és valószínűleg Magyarországon is volt már példa arra, hogy egy-egy fiatalt az öngyilkosságba kergettek, mert nem bírták a nyomást. Szerintem a zaklatás ezen formáját is szankcionálni kéne, mondjuk pénzbüntetéssel. Az nem normális dolog, hogy bárkire bármit mondhatunk!" - tette hozzá.

TOVÁBBI CIKKEK