Perlik az egyik legnépszerűbb sorozat alkotóit

Stranger Things
Vágólapra másolva!
A Stranger Things az elmúlt évek egyik nagy sikere, de most újabb per elé néznek a készítők, a Duffer testvérek.
Vágólapra másolva!

A Netflixre és a Stranger Things alkotóira, Matt és Ross Dufferre újabb per vár, ugyanis az Irish Rover Entertainment állítása szerint a népszerű Stranger Things sorozat nem más, mint egy sima lopás, a Totem című forgatókönyvet vettét át. A vád szerint Jeffrey Kennedy írásában ugyanaz a fő sztori, a karakterek, a dialógusok is hasonlóak, egyszóval az egész koncepció nem eredeti.

Stranger Things

A beadvány szerint egy Aaron Sims nevű illető lesz fontos szereplő a bírósági tárgyaláson, ő volt, aki ismerte Jeffrey Kennedyt, dolgozott vele, amikor a Totemet kitalálta, majd alkalmazta őt a Stranger Things sorozat az első két évadra.

Már lerázták többször

A Totem leírásában szerepel például egy kislány, akinek különleges képességei vannak, és segít barátainak, hogy megküzdjenek egy természetfeletti lénnyel, sötét szellemmel és seregével, akik egy másik világból érkeznek, egy rejtélyes kapun át. Aki látta a Stranger Things sorozatot, tudja, hogy ott is van egy kislány, akinek különleges képességei vannak, és segít barátainak, hogy megküzdjenek egy természetfeletti lénnyel, aki egy másik világból érkezik, egy rejtélyes kapun át.

Az Irish Rover Entertainment beadványával kapcsolatban a Netflix képviselője elmondta, hogy Kennedy évek óta zaklatja őket az összeesküvés-elméleteivel, de elmondták neki többször, hogy a Duffer testvérek akkor hallottak először a ki nem adott, sehol nem olvasható Totem-forgatókönyvről, amikor annak a szerzője perrel fenyegetőzött.

Két éve is ez történt

Van már némi rutinja a Netflixnek és a Duffer testvéreknek ilyen területen, ugyanis 2018-ban egy Charles Kessler nevű férfi már perelte őket, azt állítva, hogy a Stranger Things valójában az ő ötlete, a 2014-es Tribeca Film Festival utáni bulin mesélt erről a producereknek. Kessler egy nappal a bírósági tárgyalás előtt visszavonta a keresetet.