Tíz dolog, amit nem tudott a Jóbarátok szereplőjéről, Joey-ról

Jóbarátok
Vágólapra másolva!
Matt LeBlanc - a Jóbarátok színésze, aki a Jóapátok című komédiasorozatban szerepel négy éve – 1967. július 25-én született, ma lett 53 éves. 
Vágólapra másolva!

1. Egyszer azt nyilatkozta, hogy az emberek sokszor a karakterrel azonosítják, és meglepi őket, hogy a valóságban nem olyan impulzív. Sokan azt gondolják, hogy baja van, szomorú, pedig csak csendesebb az alaptermészete, mint a nőcsábász Joey-nak.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

2. Matt LeBlanc remekül beszél franciául, Joey viszont erősen küszködött ezzel a nyelvvel.

3. A Jóbarátok 1994-ben startolt, benne Matthew Perryvel (Chandlerrel). Ők ketten korábban már szerepeltek ugyanazon produkcióban, vendégszereplők voltak a Just the Ten of Us című sorozatban, még 1987-ben, de nem ugyanabban az epizódban. A sorozat hamar kimúlt.

4. Matt LeBlanc játszott a Sikersorozatban, egy mindenki által ismert szitkom-színészt alakított, aki történetesen a Jóbarátokban játszott tíz évet, majd a Joey-ban kettőt. Azt a képet adta, amit elvárt a néző: egyszerű, szexista srác, hajkurássza a nőket, általában felszínes, felületes, de közben nagy a szíve, segít, ha baj van, a barátokkal pedig szokatlanul bőkezű.

Két éve, szakállal Forrás: AFP/2018 Getty Images/Rich Fury

5. Apja francia-kanadai származású, anyja ősei írek voltak.

6. Modellként is dolgozott, szakmája szerint ács.

7. Nem gondolja, hogy újabb Jóbarátok-évad kellene. „A nézők biztosan tudni szeretnék, mi történt a szereplőkkel, de mi pont egy bizonyos életszakaszt mutattuk be, a mindennapokat a főiskola után, mielőtt az ember megállapodna és családot alapítana.

Nem hiszem, hogy bárki látni akarná, amint Joey béltükrözésre megy. Az rendben van, hogy a Central Perkben kávézgat, vagy meghallgatásokra jár, de az már nem olyan vicces, ha orvosi kezelésre van szüksége. Akkoriban sokkal fiatalabbak voltunk, és szerintem a karaktereinknek azoknak is kéne maradniuk" – mondta.

Jennifer Anistonnal

8. 2016-ban a Top Gear, a világ talán leghíresebb autós magazinja új műsorvezetőkkel – köztük a Jóbarátok Joey-jával – tért vissza, de már nem volt olyan fényes a nézettsége, mint a korábbinak.

9. 177 centi magas.

10. Amit sokan tudnak, hogy a Jóbarátok utolsó évadjában minden színész 1-1 millió dollárt kapott – részenként! Utána a (két évados) Joey című sorozatért kétszer 15 millió járt neki, azaz nem a pénz miatt dolgozik jó ideje.