Már hivatalos: idén nem lesz hagyományos Emmy-gála

Horizontal TELEVISION AWARD EMMY AWARDS ILLUSTRATION TROPHY
(FILES) In this file photo taken on September 12, 2019 an Emmy statue at the 71st Emmy Awards Governors Ball press preview at LA Live in Los Angeles, California. - A day after announcing nominations for the Emmy Awards, the Television Academy on July 29, 2020 informed top nominees that the ceremony in September will be held online because of the COVID-19 pandemic. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy az idei Emmy-díjátadót virtuálisan tartják meg szeptember 20-án, a világjárvány miatt nem terelik össze egy légtérbe a jelölteket.
Vágólapra másolva!

A napokban virtuálisan hirdették ki a 72. Emmy-díj jelöltjeit, és a szeptember 20-i gála is így lesz megtartva: mindenki a saját otthonából – vagy egy általa választott másik helyszínről – fog bejelentkezni, a díjátadót követő fogadások, partik pedig teljesen elmaradnak.

A szervezők a jelölések nyilvánosságra hozásával együtt egy – itt olvasható – levelet is küldtek minden érintettnek, megígérték nekik azt is, hogy a lehető legjobb megjelenést fogják biztosítani számukra, profi stábbal és technikával dolgoznak majd minden egyes jelölt bejelentkezésén.

Az Emmy-díjjal járó szobrocska Forrás: AFP/Mark Ralston

Az idei Emmy-gála abban is más lesz, mint az eddigiek, hogy a résztvevők nem feltétlenül estélyi ruhában, illetve szmokingban fognak pompázni, a szervezők ugyanis mindenkit arra biztatnak, hogy hétköznapi, a saját környezetére jellemző ruhában jelentkezzen be – főleg, aki a gála idején épp a világ másik felén tartózkodik, teljesen más időzónában.

Az est házigazdája egyébként az ismert showman, Jimmy Kimmel lesz.